Cum să vopsești un telefon?

Poate ți se pare ciudat să vopsesti un telefon, mai bine spus carcasa telefonului. Cineva ar face asta din cel putin 2 motive. Nu gaseste carcasă pentru telefonul lui, sau este prea scumpă si nu se merită. Aceleași motive m-au determinat si pe mine sa vopsesc un Samsung i5500, pentru care nu gaseam în tot orasul o carcasă. Iar pentru față nu mai zic, trebuie sa cumperi touch screen-ul cu totu si te costă cat jumătate din prețul unui telefon nou. Din milă si compasiune pentru telefonul meu, nu m-am îndurat să-l arunc doar pentru că este zgariat și putin ciobit. Am hotarat ce sa fac cu el: vopsirea. Iata ce trebuie sa faci:

Ai nevoie de cateva lucruri: un scoci de hartie cu care sa învelesti parțile care nu trebuiesc atinse cu vopsea.

-o hartie de șlefuit foarte fina 300-400 granulatia.

-1 vopsea spray ce se foloseste pentru mașini, ce culoare vrei tu.

-iar pentru protectia ta o mască.

Acestea sunt ingredientele. Iata și reteta:

Cu hârtia de slefuit șlefuiești bine partile pe care vrei sa le vopsesti dar nu înainte de a astupa microfonul, difuzorul si tot ce ar permite praf si vopsea in interiorul telefonului.

După șlefuit trebuie sa stergi foarte bine de praf și dacă ai un grund ce se aplică înainte de vopsea ar fi ideal.

Dacă te-ai asigurat ca ecranul este acoperit bine și microfonul, difuzorul etc. atunci poti pune toate componentele pentru vopsit pe câteva coli de hartie intr-un spatiu aerisit dar fara praf .

Trebuie agitat bine spray-ul timp de 2-3 minute, ca să se amestece bine vopseaua, faci probă pe cevasi pulverizezi vopsea pe telefon de la o distanta de 20-25 cm. Asteaptă 5 minute apoi repeta operatia de 2 ori. La final poti aplica daca vrei si ai un lac special pentru luciu, dar eu zic că este suficient atât fiindcă cresc costurile. Daca faci asta seara, dimineata vei avea un telefon ca nou..

Spor la treabă.-230179683_20100106112018_800x800_Fit_0_0 hgkdfth ljkjchGarantie..1 an

Spune si tu parerea...