Cât mai tactil:)

Într-o lume în care viața devine mai ușoară și organizată datorită dispozitivelor mobile, a laptopurilor și a notebook-urilor,  una dintre tendințele noi care dă  mari speranțe este tactilitatea(nu știu dacă există acest cuvânt dar sună interensat) ecranelor.

Ecranele tactile ne-a acaparat lumea smartphone-urilor, apoi lumea tabletelor și în cărând va acapara lumea laptopurilor și notebook-urilor. Primul pas deja îl vedem prin faptul că Microsoft a dezvoltat sistemul de operare Windows 8 pe baza conceptului de ecrane tactile.

Un prim pas în această privintă vedem în dezvoltarea de noi generații de notebook-uri care deja au ecrane tactile și sistemul de operare Windows 8. Un exemplu sunt cei de la ASUS care lansează VivoBook S200 și S400 și deschid o nouă serie de portabile cu ecrane de la 11.6” la 14”, dezvoltate în jurul interacțiunii naturale prin interfață tactilă.

Cum m-ar ajuta pe mine un asemenea ecran tactil?

Deoarece dețin un telefon mobil cu Windows Mobile 8 și un telefon cu un ecran destul de generos m-am obișnuit cu ecranele tactile. Uneori e mult mai simplu să îți organizezi ecranul cu ajutorul mâinii decât cu a touchpad-ului. De fapt eu personal urăsc acel pad de la notebook-uri și laptopuri. De ce? Nu este practic și pierzi o groază de timp în timp ce încerci să faci ceva.

Dacă ați avut odata un laptop fără mouse probabil că aduceți aminte cu ce ușurință ați tras o iconită dintr-o parte în alta a ecranului. Un chiiiiiiiiiiin pentru mine personal!

Un ecran tactil ar face o asemenea operațiune extrem de simplă și facilă.

Dar oare dacă o asemenea operațiune, care înainte cu touchpad-ul implica  măiestrie și nervi, devine așa simplă, cum vor fi și alte operațiuni?

Eu unul personal aș folosi probabil foarte des ecranul tactil atunci când aș naviga pe internet. De fapt navigarea pe internet cu ajutorul unui ecran tactil e o plăcere. Și deoarece petrec foarte mult timp pe internet pentru muncă atunci cu siguranță aș economisi mult timp.

Acest articol a fost scris în cadrul concursului blogwars.ro.

Spune si tu parerea...