PNGGauntlet: compresarea imaginilor PNG fara a pierde din calitate

In ziua de astazi, compresia imaginilor nu este asa de importanta deoarece avem acces la foarte mult spatiu de stocare, in special stocarea online care este disponibila de aproximativ 2 ani in urma. Dar, in momentul in care incarcam o fotografie sau o imagine pe internet, imaginile cu o dimensiune mare vor crea probleme. Desigur, putem converti orice PNG in JPG dar acest lucru este un compromis clar al calitatii imaginii si nu avem nici o garantie ca dimensiunea imaginii va fi redusa.

Pe internet vei gasi o multime de utilitare gratuite dar si comerciale de compresare a imaginii, dar compresarea acestora poate folosi intreaga banda de internet iar timpul de procesare poate fi foarte mare deoarece este nevoie de incarcarea si descarcarea imaginilor.

Cel mai recomandat este compresarea fisierelor PNG cu o aplicatie gratuita pentru Windows precum PNGGauntlet. Acest instrument de compresare a fisierelor PNG, este o solutie foarte buna pentru compresarea fisierelor PNG, JPEG, GIF si BMP. In plus, acesta poate converti orice fisier JPG, GIF, TIFF si BMP in format PNG. Pentru a folosit PNGGauntlet pe Windows, trebuie sa aveti instalat .Net Framework 4.0.

PNGGauntlet este capabil sa reduca orice dimensiune a fisierului PNG fara a pierde din calitate. Acest instrument de compresie a imaginilor este foarte usor de folosit si ofera o multime de caracteristici. In momentul lansarii aplicatiei pentru prima data, verifica Tools > Options pentru setari. Aici vei putea seta compresia imaginii cu prioritate scazuta pentru a evita incetinirea sistemului in timpul operatiei de compresie.

Inaite de a incepe activitatea de compresie, seteaza directorul pentru salvare. PNGGautlet ofera suport drag & drop, ceea ce inseamna ca puteti pur si simplu trage fisierele in fereastra principala a aplicatiei. Odata ce ai adaugat toate imaginile pentru compresie, nu ramane decat sa dai click pe butionul Optimize pentru a incepe procesul.

PNGGauntlet reduce dimensiunea imaginilor PNG fara a afecta calitatea acestora

PNGGauntlet va afisa bara de progres a procesului alaturi de dimensiunea originala, noua dimensiune si % dimensiunii originale. Folosind aceste informatii, poti verifica spatiul salvat dupa compresarea imaginilor. Este o aplicatie destul de interesanta si utila care va ajuta sa compresati fotografiile personale pentru a le incarca pe Facebook, Twitter si alte retele sociale. Web developerii, de asemenea, pot folosi aceasta aplicatie pentru a reduce dimensiunea imaginilor pentru a nu incetini viteza de incarcare a site-ului.

Windows Vista si Windows 7 vine cu .Net Framework preinstalat, dar in cazul in care folosesti Windows 8, ai nevoie sa descarci si sa instalezi .Net Framework in sistem.

Descarca PNGGauntlet

Spune si tu parerea...