In ziua de astazi, compresia imaginilor nu este asa de importanta deoarece avem acces la foarte mult spatiu de stocare, in special stocarea online care este disponibila de aproximativ 2 ani in urma. Dar, in momentul in care incarcam o fotografie sau o imagine pe internet, imaginile cu o dimensiune mare vor crea probleme. Desigur, putem converti orice PNG in JPG dar acest lucru este un compromis clar al calitatii imaginii si nu avem nici o garantie ca dimensiunea imaginii va fi redusa.

Pe internet vei gasi o multime de utilitare gratuite dar si comerciale de compresare a imaginii, dar compresarea acestora poate folosi intreaga banda de internet iar timpul de procesare poate fi foarte mare deoarece este nevoie de incarcarea si descarcarea imaginilor.

Citeste si:   telefonul de criză

Cel mai recomandat este compresarea fisierelor PNG cu o aplicatie gratuita pentru Windows precum PNGGauntlet. Acest instrument de compresare a fisierelor PNG, este o solutie foarte buna pentru compresarea fisierelor PNG, JPEG, GIF si BMP. In plus, acesta poate converti orice fisier JPG, GIF, TIFF si BMP in format PNG. Pentru a folosit PNGGauntlet pe Windows, trebuie sa aveti instalat .Net Framework 4.0.

PNGGauntlet este capabil sa reduca orice dimensiune a fisierului PNG fara a pierde din calitate. Acest instrument de compresie a imaginilor este foarte usor de folosit si ofera o multime de caracteristici. In momentul lansarii aplicatiei pentru prima data, verifica Tools > Options pentru setari. Aici vei putea seta compresia imaginii cu prioritate scazuta pentru a evita incetinirea sistemului in timpul operatiei de compresie.

Citeste si:   Tableta Archos G9 cu Android 4.0 incepand cu $269

Inaite de a incepe activitatea de compresie, seteaza directorul pentru salvare. PNGGautlet ofera suport drag & drop, ceea ce inseamna ca puteti pur si simplu trage fisierele in fereastra principala a aplicatiei. Odata ce ai adaugat toate imaginile pentru compresie, nu ramane decat sa dai click pe butionul Optimize pentru a incepe procesul.

PNGGauntlet reduce dimensiunea imaginilor PNG fara a afecta calitatea acestora

PNGGauntlet va afisa bara de progres a procesului alaturi de dimensiunea originala, noua dimensiune si % dimensiunii originale. Folosind aceste informatii, poti verifica spatiul salvat dupa compresarea imaginilor. Este o aplicatie destul de interesanta si utila care va ajuta sa compresati fotografiile personale pentru a le incarca pe Facebook, Twitter si alte retele sociale. Web developerii, de asemenea, pot folosi aceasta aplicatie pentru a reduce dimensiunea imaginilor pentru a nu incetini viteza de incarcare a site-ului.

Citeste si:   Tutoriale Photoshop

Windows Vista si Windows 7 vine cu .Net Framework preinstalat, dar in cazul in care folosesti Windows 8, ai nevoie sa descarci si sa instalezi .Net Framework in sistem.

Descarca PNGGauntlet

Spune si tu parerea...