Opera navigator web

Atunci cand computerul meu a facut cunostinta cu internetul,a facut cunostinta si cu Opera, preferatul meu navigator. Poate ca nu este cel mai bun, dar are cateva capabilitati  interesante, pe care le apreciez si chiar sunt utile.

De exemplu: Opera a devenit faimos si datorita faptului ca permite navigarea mai multor site-uri intr-o singura fereastra. Probabil acesta este si motivul pentru care Opera se deschide putin mai greu ca Google chrome de exemplu. Este vorba de doar cateva secunde, in schimb poti folosi theme interesante, si intr-un fundal transparent chiar o imagine din computerul tau.

Opera

Interesante sunt si comenzile din tastatură și gesturile din mouse care pot fi modificate pentru a acomoda cerințele diferiților utilizatori. Mai stiu ca exista si controlul prin voce al browser-ului, dar nu l-am folosit inca. Am avut ocazia sa folosesc si pe telefonul mobil Opera Mobile, sau mini opera. Insa disponibilitatea acestui  serviciu este limitată, si sper sa existe planuri de extindere.

Această versiune a Opera Mini rulează pe aproape orice telefon mobil ce are suport pentru Java (lucru valabil pentru majoritatea telefoanelor mobile disponibile pe piață). Browser-ul este disponibil în două variante: pentru telefoane mobile cu puțină memorie și pentru telefoane cu mai multă memorie.

O problema insa cu care se confrunta mai mult este că majoritatea site-urilor nu sunt bazate pe standarde web, adica foarte multe  site-uri folosesc pur și simplu cod incorect. Aceste site-uri greșite sunt în majoritatea lor testate numai pe Internet Explorer.Iar daca incerci sa deschizi o asfel de pagina ,este posibil sa nu ti se afiseze corect postarile ,si anumite fisiere de pe  site-ul respectiv. Oricum mie imi place si merita incercat. NU cred ca veti fi dezamagiti.

Spune si tu parerea...