Ai fost respins dupa sustinerea interviului pentru angajare? Iata de ce!

Alaturi de examenele finale pe care le sustinem in timpul studiilor, interviul pentru angajare reprezinta un examen foarte important pe care mai devreme ori mai tarziu trebuie nu doar sa il sustinem ci sa il si promovam. Prin promovarea acestui examen locuri de munca in Cluj ori locuri de munca in Brasov nu mai reprezinta doar un vis ci o realitate. Pentru ca aceasta realitate sa se intample cat mai repede iata cateva greseli ce trebuie evitate in timpul interviului pentru angajare.
Avand in vedere ca angajatorul nu doreste sa angajeze oameni a caror singur scop este castigarea unui salariu trebuie evitata pe cat posibil lipsa entuziasmului si afisarea unei atitudini negative. Chiar daca cv-ul ne recomanda ca fiind o persoana super calificata, lipsa entuziasmului precum si o atitudine negativa in timpul interviului pentru angajare cu siguranta ca vor anula tot ceea ce spune cv-ul despre noi. Pentru a nu se intampla acest lucru trebuie ca in timpul interviului pentru angajare sa aratam cat mai mult interes pentru locul de munca pentru care am aplicat.
Urmatoarea greseala ce trebuie evitata pe parcursul sustinerii interviului pentru angajare se leaga foarte bine de ceea ce am mentionat mai sus. Chiar daca in cerintele postului pentru care am aplicat nu scrie ca trebuie sa cunoastem cat mai multe informatii despre organizatia in care vrem sa lucram, prezentarea la interviul pentru angajare fara a cunoaste cat mai multe informatii despre firma si domeniul in care vrem sa lucram reprezinta una dintre greselile pentru care cu siguranta vom fi respinsi.
Incoerenta si exprimarea deficitare a punctelor forte precum si a celor slabe reprezinta alte doua greseli ce trebuie evitate in timpul interviului pentru angajare deoarece si acestea conduc la picarea interviului pentru angajare.
Chiar daca unii dintre noi considera ca se pricep foarte bine sa minta, acest lucru nu trebuie facut sub nici o forma in timpul interviului de angajare pentru ca recrutorul in timpul interviului utilizeaza diverse modalitati prin care isi da seama daca mintim ori nu in timpul interviului.
Evitarea acestor greseli precum si increderea in fortele proprii cu siguranta ne vor ajuta sa trecem cu bine peste interviul de angajare.

Spune si tu parerea...