sâmbătă , 5 aprilie 2014
Navigare: Home » Webdevelopment » PHP » Traduce din engleza in romana sau invers prin Google API

Traduce din engleza in romana sau invers prin Google API

Recent am inceput sa ma joc un pic cu Google API. Am avut nevoie pentru un script care folosea sistemul de traducere din Google.

Am descoperit si recent o consola de API de la Google care de fapt iti prezinta fiecare optiune si cat de mult folosesti.

Dar cum poti accesa datele din API?

De obicei datele care le primesti inapoi sunt in format json. In PHP este foarte simplu sa folosesti aceste date. Totusi partea proasta este ca poti doar traduce 100.000 de caractere pe zi.

Urmatorul cod in PHP traduce un text cu ajutorul Google API Translate.

$x = file_get_contents ( "https://www.googleapis.com/language/translate/v2?key=Aicivinecheiadeapi&q=textdetradus&target=ro&source=en" );
$m =  json_decode($x); // decodarea datelor
echo "<br>".$m->data->translations[0]->translatedText; // afisarea
$n =$m->data->translations[0]->translatedText; // n primeste valoarea textului tradus

Spune si tu parerea...

Informatii folositoare

Php: Hypertext Preprocessor

PHP este un limbaj de programare. Numele PHP provine din limba engleza si este un acronim recursiv : Php: Hypertext Preprocessor. Folosit initial pentru a produce pagini web dinamice, este folosit pe scara larga in dezvoltarea paginilor si aplicatiilor web. Se foloseste in principal inglobat...
[stiri PHP]


Despre Marius Agavriloaie

Sunt programator web in PHP. Cunosc bine PHP 5, mySQL 5, Javascript, CSS, HTML, Ajax,Symfony, etc. Am participat la dezvoltarea multor proiecte complexe dar si simple si fac totul cu pasiune si placere.

Scroll To Top