Topul Zelist – total nerelevant

Am vizitat pe o perioada de cateva luni diferite bloguri si am observat cateva chestii foarte ciudate.

Sunt bloguri care sunt pe locul 5000 in zelist dar care au foarte multe comentarii si sunt urmarite de diferite persoane si bloguri care sunt in top 200 dar care nu au decat 10 comentarii pe luna.

Topul actual zelist incurajeaza de fapt linkexchange-ul dintre bloggeri dar nu arata cu adevarat cat de mult chiar este citit o persoana  si cat de mult influenteaza blogosfera. Am vazut bloguri cu 100 de linkuri in partea dreapta spre alte bloguri aproape necitit de nimeni, fara comentarii la articole dar pe un loc destul de sus.

Noul sistem de calcul este un pic mai bun decat cel din trecut insa nu poate fi inca considerat relevant atat timp cat nu vor fi luate in calcul si comentariile unui articol.

Ce crezi ca trebuie adaugat in sistemul de calcul astfel incat acesta sa fie si mai relevant?

5 comentarii

  1. E cam ciudat in general cu Zelistu asta..mai bine altele , care zic mai bine si mai precis :)
    .-= Cassy a mai scris si urmatorul articol: Dreaming my dreams… =-.

  2. Este greu de comentat modul de calcul al fiecarui top. Tu Marius, ar trebui sa stii mai bine ca sunt multe principii ce stau la temelia programarii unui clasament/statistici si trebuie sa le alegi pe cele de baza, uneori alegerea nefiind cea corecta. Revenind la Zelist, intradevar exista in zona din varful piramidei bloguri ce au fff mult link exchange si comentarii f putine. Cantitatea este in detrimentrul calitatii.

  3. Adevarat…saptamana asta am avut mai multe comentarii ca saptamana trecuta si am scazut in top. Nu stiu ce sa zic.

  4. zelistul e un simplu top, i s-a dat prea multa atentie din cauza unor bloggeri arhicunoscuti, ce as putea sa spun…e o idee proasta sa bagi seama la cate comentarii are un blog pentru ca pe multe dintre ele se abereaza grosolan, iar jumatate din suta de comentarii ale unui articol de mahala sau de cancan sunt chiar ale autorului ca reply-uri la comenturile celorlalti.
    .-= Alexander a mai scris si urmatorul articol: Computerul tau fumeaza cu tine =-.

  5. Eu cred ca in afara de numarul de comentarii, ar trebui sa se ia in seama si numarul de vizitatori unici. Nu stiu daca se poate, cum se poate, sau alte detalii..insa consider ca in functie de vizitatori un blog este mai bun ca altul.

Spune si tu parerea...