Sunt nenumărate materialele din care poate fi fabricată vesela din bucătărie. Ai auzit de bambus, tablă, inox, plastic, ceramică, sticlă, porțelan, chiar și silicon, iar lista mai conține și altele. Cu toate acestea, dacă lucrezi în industria Horeca și îți dorești ceva cu adevărat profesionist, nu trebuie să faci deloc rabat de la calitate, și de aceea sugestia noastră este să alegi vesela portelan. Dar, cu siguranță, nu mai era nevoie să amintim acest amănunt, nu-i așa?

Scumpe, dar rezistente

Dacă ești deja un profesionist, știi deja ce vrem să spunem când vorbim despre veselă porțelan. Rândurile noastre sunt în special pentru cei aflați la început de drum în acest domeniu, unul foarte selectiv, și unde doar cei mai buni reușesc. Dar, să revenim.

Pentru că avem de a face cu un material foarte rezistent, care respectă și normele igienico-sanitare în domeniu, care nu influențează în vreun fel gustul preparatelor, specialiștii recomandă celor care activează în industria Horeca să folosească veselă porțelan. Da, este ceva mai scumpă, și te gândești poate că nu se merită. Total greșit, și te vei convinge rapid că avem dreptate. Cât despre culoarea potrivită, cu alb nu dai niciodată greș, deoarece este o culoare care inspiră stil și eleganță și, este mai ușor să înlocuiești o piesă care s-a deteriorat și este albă, decât una colorată. Riști să nu mai găsești exact nuanța potrivită și atunci…

Citeste si:   Afla ce incaltaminte se poarta vara aceasta!

O investiție de durată

Chiar dacă sunt și alte materiale din care poate fi realizată vesela, trebuie să gândești puțin și în viitor. Nu cumpăra ceva care se deteriorează rapid, care se sparge la primele contacte cu o suprafață fierbinte și alte asemenea defecte. Deși mai ieftine, cel puțin în primă fază, vei fi nevoit să le înlocuiești periodic, ceea ce înseamnă bani cheltuiți. Și atunci, unde era economia pe care te lăudai că ai făcut-o? Mai bine îndreaptă-ți atenția către o veselă porțelan, deoarece este un produs care are o mare durabilitate și rezistență, ceea ce înseamnă că te poți bucura de investiția făcută ani de zile.

Aspect plăcut

De asemenea, nu trebuie să neglijezi niciun moment partea estetică. Din fericire, la capitolul veselă porțelan, chiar ai o ofertă generoasă, care cuprinde piese de diferite dimensiuni, modele și tot ce mai vrei tu. Alege-le pe cele care le consideri ca având aspectul dorit de tine, în funcție și de decorul și tema restaurantului pe care îl conduci.

Porțelanul, ”aurul alb”

Originar din China, porțelanul mai este cunoscut și sub denumirea de ”aurul alb”. Are o textură foarte fină, iar uneori piesele din porțelan sunt atât de delicate și de subțiri încât îți au aproape un aspect translucid.

Rezistență ridicată

Printre avantajele pentru care este recunoscut porțelanul se află și capacitatea sa ridicată de a rezista șocurilor termice la care poate fi supus. Astfel, nu se modifică în niciun fel nici măcar atunci când este expus la temperaturi ridicate – în cuptorul electric, pe gaz sau la microunde, dar și la temperaturi scăzute – când este depozitat în congelator, de exemplu. Chiar dacă știm cu toții bancul cu elefantul și magazinul de porțelanuri, în realitate avem de a face cu un material cu o foarte mare rezistență. În pofida aspectului său delicat și fragil, cu o veselă porțelan poți afirma că ai ”dat lovitura”, deoarece nu se sparge atât de ușor.

Citeste si:   Ceasul este accesoriul care invinge timpul!

Recomandat pentru uzul zilnic

Indiferent că este vorba de o bucătărie profesionistă sau cea din propria locuință, specialiștii recomandă utilizarea veselei din porțelan. Chiar și când avem de a face cu folosirea ei zilnică. Până la urmă, avem parte de cel mai rezistent, durabil și puternic material care este folosit la fabricarea veselei sau a vaselor de bucătărie. Și chiar dacă nu ești ceea ce poți numi un ”chef”, preparatele tale vor arăta mult mai profesionist atunci când sunt prezentate pe o farfurie de porțelan. Albul acesteia va contrasta în mod plăcut cu culoarea preparatelor, care vor părea mult mai apetisante. Și, la final, după ce toată lumea s-a săturat, nu vei petrece ore întregi spălând farfuriile: cu doar apă caldă și detergent de vase ai rezolvat rapid problema. Sau, de ce nu, poți apela la mașina de spălat vase, iar farfuriile din porțelan nu se vor deteriora în niciun fel. Ce poate fi mai bun de atât?

Citeste si:   plecat un picut

Tipuri de porțelan

Există două tipuri de porțelan, pe care ți le vom prezenta rapid, în rândurile următoare.

În primul rând, avem de a face cu porțelanul normal, foarte ușor, dar în același timp cu o rezistență ridicată. Acesta a fost fabricat prin introducerea în cuptor a compozitului de lut și a glazurii, la temperaturi mai mai de 2.700 de grade Celsius. În industria Horeca este folosită veselă dintr-un porțelan mai gros, pentru o mai mare rezistență.

Ai auzit de porțelan Bone China? După cum îi spune numele, la fabricarea lui s-au folosit pudră din oase de vită, dar și lut Ball. La final rezultă un porțelan mult mai ușor, transparent, dar cu cea mai mare rezistență. Evident, prețul acestuia este mult mai ridicat.

Întreținere ușoară

Pentru că avem de a face cu un material care nu are inserții metalice, porțelanul se întreține foarte ușor: se spală cu apă caldă și detergent de vase, sau se introduce în mașina de spălat vase. Nu ai nevoie de produse speciale și scumpe, care să te facă să cheltuiești sume importante, Simplu, rapid și eficient, adică exact așa cum îți dorești!

Spune si tu parerea...