Sigur ca trebuie sa avem incredere in oameni, dar o mai si verificam din cand in cand. Sunt un manager tanar, care isi respecta salariatii din subordine, iar pentru asta, cei pe care ii conduc, au impresia ca este ideal sa profite.
Nu stiu cum se face ca de cate ori plec in strainatate, in delegatii, productia scade la jumatate. La intoarcere, vin sa ma ia cu masina si imi asurzesc urechile cu 1000 de scuze:
“Dumneavoastra sunteti creierul afacerii si nimic nu merge, cand lipsiti! Ne lipseste gandirea limpede si spiritul managerial de care dati dovada.”
Trebuie sa tragem tare la intoarcere sa recuperam, dar as vrea sa stiu de ce se intampla asta. Asa mi-a venit idea sa las masina in parcare aeroport Otopeni iar intr-o zi sa intru inopinat in birouri si halele de productie.

Citeste si:   Un centru de recuperare medicala pentru Ionut

Mi-am inscenat plecarea dupa ce mi-am rezervat locul de parcare la Airoport-parking. Conditiile sunt minunate:
-au gard, camere de luat vederi si paza. In aceste conditii este imposibil de subtilizat vreo masina
-se asigura transport pana la terminal la imbarcare si de la terminal la parcare, la intoarcere
-se achita numai 50 de lei in prima zi si 5 lei pentru urmatoarele
-nu se iau incalcul inarzierile cauzate din cauza companiilor de zbor, defectiuni, conditii meteorologice vitrege.
Am disparut cateva zile la Atena, gandindu-ma sa revin ca un hot si sa vad in cine am incredere. Aveam doua lucruri distincte de verificat:
-loalitatea sotiei (locuiam singuri si nu aveam copii)
-loialitatea angajatilor
Cand avionul a aterizat la miezul noptii si pentru prima data nu ma astepta nimeni, m-am simti putin stingher si emotionat. Am fost dus la autoturismul personal in conditii de lux, dar nu mai puteam sa apreciez nimic, ardeam de nerabdare sa aflu adevarul.
Era lumina in camera noastra. M-am strecurat ca un hot si am vazut-o strangand perna mea in brate cu ochii in lacrimi. Era atat sinceritate si suferinta in gestul ei, incat restul nu mai conta. Putea sa mi se fure firma cu totul, femeia in care investisem emotional era sincera. Am sunat-o sa nu se sperie:
-De ce nu dormi, i-am spus?
-Fiindca imi este tare, tare dor de tine!
-Dar sunt aici, deschide-mi.
Nu m-a intrebat nimic, nu s-a simtit ranita ca o verific, doar s-a bucurat ca un copil. Asa se comporta oamenii care nu au nimic de ascuns. Bucura revederii a fost fara margini. In zori, urma sa-mi astept angajatii la locul de munca.
Programul incepea la ora 7, ei au venit la ora 9. Unii dintre ei s-au aratat revoltati ca dau cu ochii de mine:
-Ce, sefu, vi se pare ca ne platiti prea bine? Ati venit sa ne spionati?
Debandada domnea peste tot. Personalul de la birouri a ajuns la ora 10, vreo 8 muncitori erau invoiti, masinile asteptau sa fie incarcate, iar unele plecau goale fiindca nimeni nu discuta cu soferii care se saturasera de asteptat.
Cu ajutorul parcarii ieftine de langa aeroport, mi-am verificat angajatii si i-am iertat pentru tot ceea ce au facut, dar nici ei nu mai repeta greseala.
Acum firma merge bine, mi-am recapatat increderea in angajati, dar scump mea sotie este icoana vietii. Doar ea era pregatita sa ma primeasca oricand…

Citeste si:   Necesitatea unor camere de supraveghere dvr Dahua

1 COMENTARIU

Spune si tu parerea...