Vreau din tot sufletul sa devin medic sa ii ajut pe cei care au nevoie. Mi se pare nobil sa alin suferintele, sa redau increderea si sanatatea celor care au pierdut-o intr-un accident sau in urma vreunei boli. Mi-ar placea sa fiu un medic total, unul cu mult suflet. Stiu ce veti spune! Ca toti medicii au suflet, dar eu stiu un cardiolog care dezbraca si imbraca pacientii in varsta pentru consult, fara sa le adreseze vreun repros. Face asta oricat ar fi de aglomerat si nu pune asistenta sa se ocupe de ei. Stiu alt medic pediatru, care de fiecare Craciun se duce cu pachetele la micutii sai pacienti si plange de cate ori isi da seama ca pentru vreunul dintre ei nu mai este nimic de facut.

Eu voi fi medicul care, in absenta asistentei, voi face injectii cu pricepere, voi sti sa fac toata munca ei si nu ma voi crampon de pregatirea mea superioara.

Of, dar anul acesta am ratat admiterea la Facultatea de Medicina! Fagaduiesc ca anul viitor sa fiu intre primii zece, iar vara acesta imi voi face ucenicia ca la carte.

Voi fi medicul care a plecat de jos, de la postul de infirmier si voi urca in ierarhie dupa merite si posibilitati.

Nu am de gand sa irosesc vremea, ci ma inscriu la cursuri infirmiera, iar dupa ce voi obtine diploma, voi profesa chiar, sa imi dau seama cat de greu este sa fii medic. Apreciez faptul ca aceste cursuri incep cu un seminar gratuit de prim-ajutor si ca este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari, iar Ministerul Sanatatii  si-a dat acordul pentru organizarea lui.

Timp de 720 de ore voi invata cum sa le fiu de folos bolnavilor si mai ales cum sa le schimb starea de spirit, lucruri foarte importante pentru un viitor medic.

Cel mai greu lucru pentru un medic este sa-i comunice unui pacient verdictul dureros: acela ca sufera de o boala incurabila si urmeaza cea mai grea perioada din viata lui. In pretul rezonabil al cursului intra si pauza de cafea, materialele didactice si consilierea pe toata durata cursului.

Cu diploma obtinuta la sfarsitul cursului voi putea lucra acasa si in strainatate si va fi planul meu B, in cazul in care mi se va retrage dreptul de practicare a medicinei din vreo culpa medicala involuntara. Multe se pot intampla in viata, de aceea trebuie sa imi iau o marja de siguranta si mai ales sa plec de jos, sa capat intelepciune si cat mai multa intelegere fata de toti.

Cursul ma pregateste pentru munca in echipa, iar medicina asta inseamna: o echipa de specialist devotati care lupta pentru a reda viata si sanatatea pacientilor. Sunt hotarata sa fac acest curs foarte avantajos in ceea ce priveste faptul ca ofera calificare dupa o perioada atat de scurta de studiu si sa-i pot ingiji de la foarte bine in sus pe cei dragi.

Activitatile sunt din ce in ce mai interesante fiindca invatam si tehnici de manipulare a corpului celor bolnavi pentru a le face tratamente sau a le asigura igiena.

Ma pregatesc la cursurile de infirmiera sa fiu un medic foarte bun!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here