Inca din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosita atat ca hrana, cat si ca un medicament, mierea ofera multiple beneficii pentru sanatate si nu doar atat. Tu folosesti mierea in alimentatia ta? Daca nu atunci cu siguranta ar trebui, mai jos vezi cateva beneficii pe care le are mierea asupra sanatatii tale.

Mierea de inalta calitate este bogata in antioxidanti

Mierea de inalta calitate contine multi antioxidanti importanti.
Deoarece contine antioxidanti, se crede ca poate reduce riscul de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale si anumite tipuri de cancer. De asemenea, favorizeaza sanatatea ochilor.

Energie naturala

Mierea naturala contine zaharuri naturale (80%), apa (18%) si minerale, vitamine, polen si proteine (2%). Nu este surprinzator faptul ca mierea a fost numita „combustibilul care functionează perfect”. Ofera o sursa de energie absorbita cu usurinta, ceea ce o face ideala pentru dimineti energetice si ca sursa de energie inainte si dupa exercitii fizice.

Citeste si:   In cutiile cu capace din plastic nu cad gunoaie

Unele studii au aratat ca mierea a fi una dintre cele mai bune alegeri de carbohidrați pe care le poti consuma chiar înainte de a face exercitii fizice. In plus in calitate de combustibil sportiv, mierea se comporta la egalitate cu glucoza, care este zaharul utilizat in cele mai multe geluri
energetice comerciale.

Sirop natural pentru tuse

Mierea naturala s-a dovedit a fi la fel de eficienta si in tratarea tusei ca siropurile de tuse comerciale. Cresterea dovezilor stiintifice arata ca o singura doza de miere poate reduce secretia de mucus si tuse.
Pentru o tuse, o jumatate de lingurita sau pana la doua lingurite de miere inainte de culcare este o doza studiata si recomandata pentru oricine (care are varsta peste un an).

Citeste si:   Despre foraj orizontal directional

Vindeca rani si arsuri

Aplicarea externa a mierii s-a dovedit a fi la fel de eficace ca si tratamentul conventional cu sulfadiazina de argint. Se spune ca efectul de uscare al naturii antibacteriene a zaharurilor simple si a mierii se combina pentru a crea acest efect. Studiile au aratat ca mierea are un succes deosebit in vindecarea rănilor.

Probiotic

Unele soiuri de miere poseda cantitatii mari de bacterii prietenoase. Acest lucru poate explica multe din „proprietatile terapeutice misterioase ale mierii.

La Pravalia mica gasesti o gama variata de tipuri de miere si produse pe baza de miere naturala, incearca-le si tu acum!

Spune si tu parerea...