In industria mecanica la scara larga, componentele sunt foarte importante , mai ales pentru buna functionare a diferitelor masinarii. Allindustrial.ro este unul dintre putinii experti de pe piata romanesca care ofera o gama vasta de motoare, transmisii, reductoare, materiale precum teflon sau sita.

Transmisia, in ingineria mecanica, un dispozitiv interpus intre o sursa de energie si o aplicatie specifica in scopul adaptarii uneia la cealalta. Cele mai multe transmisii mecanice functioneaza ca schimbatoare de viteza rotative. Raportul dintre viteza de iesire si viteza de intrare poate fi constant (ca intr-o cutie de viteze) sau variabil. La transmisiile cu turatie variabila, turatiile pot fi variabile in pasi discreti (ca la un automobil sau la unele unitati de masini-unelte) sau pot fi variabile continuu intr-un interval. Transmisiile variabile in trepte, cu o anumita alunecare, utilizeaza de obicei fie angrenaje, fie lanturi si ofera rapoarte de viteza fixe, fara alunecare. Transmisiile fara trepte folosesc fie curele, lanturi, fie corpuri cu contact de rulare. 

O unitate de actionare continua, utilizata pe scara larga si ieftina, consta dintr-o curea trapezoidala care ruleaza pe scripeti cu diametru variabil. Partile laterale ale scripetelor sunt conice in interior pentru a se potrivi cu conicitatea curelei trapezoidale, iar deplasarea lor mai aproape face ca cureaua trapezoidala sa se deplaseze spre exterior din centrul scripetelui si sa functioneze pe un cerc efectiv mai mare. Aceasta miscare modifica raportul de viteza. Astfel de actionari depind de frecare si sunt supuse alunecarii.

Transmisiile treptate care folosesc corpuri cu contact rulant sunt cunoscute sub numele de unitati de tractiune In aceste transmisii, puterea este transmisa intr-o varietate de moduri care depind de frecare de rulare a corpurilor sub forma de cilindri, conuri, bile, role si discuri.

Exista multe produse diferite, precum si componente mici si mari, care fac posibila transmiterea puterii. Cand aveti nevoie de produse de transmisie a energiei, doriti tot ce este mai bun pentru a va asigura fiabilitatea si functionalitatea optima. 

Unitatile cu lant sunt printre cele mai utilizate produse de transmisie a puterii. Acestea transmit puterea mecanica intre arbori trecand deasupra pinionului. Exista multe tipuri diferite de transmisii cu lant pentru o gama larga de aplicatii, inclusiv lanturi de uz general, transmisii cu lant silentios, lanturi fara lubrifianti, lanturi super-actionare pentru aplicatii grele, transmisii cu lant rezistente la coroziune si multe altele. Transmisiile cu lant sunt utilizate intens in automobile, motociclete, biciclete si alte aplicatii.

U-Joint este prescurtarea de la „articulatie universala” si este utilizata intr-o mare varietate de aplicatii. Imbinarile in U sunt capabile sa functioneze la unghiuri mari de dezaliniere si conecteaza in esenta doua obiecte rotative impreuna. Imbinarile in U sunt frecvent utilizate in industria auto, deoarece transmit cuplul si miscarea intre arbori.

Transmiterea obiectelor pe ceva cum ar fi banda rulanta sau liftul cupei in sus, la inclinare, ar putea duce la potentiale daune sau alte pericole daca obiectul cade sau aluneca inapoi. Din acest motiv, un backstop este o componenta critica a transmisiilor de putere. Daca se simte o rotatie inversa din cauza incarcarii excesive, un backstop este angajat din backstop permite angajarea sarcinii la inversare. 

Motoarele electrice sunt importante pentru aplicatiile de transmisie a puterii in care este necesar un cuplu ridicat la o viteza redusa a arborelui. Exista multe tipuri diferite de motoare electrice de la o varietate de producatori pentru a se potrivi cu o multitudine de aplicatii. 

Un pinion este o roata dintata care se potriveste exact intr-un arbore. Pinioanele de inalta calitate, pregatite pentru arbori, sunt o componenta integrala a multor sisteme de transmisie a puterii. Pinioanele sunt roti dintate si ajuta la rotirea lantului si la rotirea arborelui. O transmisie este o masina intr-un sistem de transmisie a puterii, care asigura o aplicare controlata a puterii. Adesea, termenul de transmisie cu 5 trepte se refera, pur si simplu, la cutia de viteze, care foloseste trepte de viteza si trenuri de viteze pentru a furniza conversii de viteza si cuplu de la o sursa de energie rotativa la un alt dispozitiv.

Cea mai obisnuita utilizare este la autovehicule, unde transmisia adapteaza puterea motorului cu ardere interna la rotile motoare. Astfel de motoare trebuie sa functioneze la o viteza de rotatie relativ mare, ceea ce este inadecvat pentru pornire, oprire si deplasare mai lenta. Transmisia reduce turatia mai mare a motorului la turatia mai mica a rotii, crescand cuplul in proces. Transmisiile sunt, de asemenea, utilizate pe biciclete cu pedale, masini fixe si unde sunt adaptate diferite vitezele de rotatie si cuplurile.

Adesea, o transmisie are mai multe rapoarte de transmisie (sau pur si simplu „trepte”) cu capacitatea de a comuta intre ele pe masura ce viteza variaza. Aceasta comutare poate fi realizata manual (de catre operator) sau automat (de catre o unitate de control). De asemenea, poate fi asigurat controlul directional (inainte si inapoi). Exista, de asemenea, transmisii cu raport unic, care schimba, pur si simplu, viteza si cuplul (si uneori directia) de iesire a motorului.

La autovehicule, transmisia este in general conectata la arborele cotit al motorului printr-un volant sau cuplaj sau cuplaj de fluid, partial pentru ca motoarele cu ardere interna nu pot functiona sub o anumita viteza. Iesirea transmisiei este transmisa prin arborele de transmisie la unul sau mai multe diferentiale, care actioneaza rotile. Transmisile sunt componenete cheie care nu trebuie sa lipseasca din nici-o societata de tip industriala care dorest performante ridicate la standarde europene!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here