Acarienii fac parte din aceeasi clasa cu cea a capuselor, paianjenilor si a alor vietati marunte care sunt destul de periculoase, mai exact clasa arahnidelor. Acestia “locuiesc” printre noi in case chiar in acelasi pat pe care dormim noapte de noapte.

Principalele medii din locuintele noastre in carea acestia isi fac veacul sunt reprezentate de mediile ce favorizeaza strangerea prafului, cum ar fi: canapele, fotolii, haine, covoare si asa mai departe. In general acestia se hranesc cu celulele moarte ale pielii pe care o lasam involuntar peste tot.

Acesti acarieni traiesc chiar pe pe noi si sunt cauza diferitelor alergii sau boli respiratorii, dar si afectiuni ale pielii, iritatii, eczeme, cuperoza sau dermatita. Acestea sunt cauzate nu prin simpla lorx existenta, ci prin excrementele lasat. De aceea este recomandat sa facem curatenie cat mai des, sa spalam tot ce tine de canapele, fotolii, paturi, lenjerii si asa mai departe iar la anumite perioade este indicat ca acestea sa fie inlocuite.

Citeste si:   Castiga un Netbook Lenovo cu licenta de Windows 7

Data viitoare cand te hotarasti sa iti achizitionezi o noua canapea, un fotoliu sau saltea pentru pat, trebuie stiut ca fibrele sintetice nu favorizeaza inmultirea acarienilor, precum cele din materiiale naturale, lana sau penele de puf.

Pe langa curatarea imprealabila a acestora, acarienii pot fi indepartati prin distrugerea conditiilor favorabile de inmultire.

Cum acestia sunt favorizati de umiditate crescuta, este ideal ca acesta sa fie mentinuta sub 50% cu ajutorul aerelor conditionate sau a dezumidificatoarelor.

De asemenea saltelele de pat trebuie invelite in huse speciale tratate impotriva alergenilor. Praful trebuie sters cu bureti sau carpe umede periodic, iar aspirarea trebuie facuta cu ajutorul unor filtre HEPA.

Citeste si:   Asa-s barbatii, toti barbatii

Pentru mai multe detalii va recomand sa accesati site-uri de specialitate sau sa intrebati specialistii care va vor indruma exact catre cele mai bune solutii impotriva acarienilor.

Spune si tu parerea...