Majoritatea afacerilor aflate la inceput de drum – mai ales IMM-urile – au un dusman: preturile! Daca vrei sa „dai drumul” la un mic magazin, cum am facut varul meu Costin si cu mine, dupa ce ai terminat cu birocratia (care iti distruge, la propriu, ficatul!) te izbesti de preturi: al locatiei, al materialelor foloosite la renovare si amenajari (ufff, de astea nu poate scapa nimeni!) si, nu in ultimul rand,pret rafturi!

Iar cand „obiectul muncii” il constituie trenuletele electrice (si eu, si Costin, şi chiar nevestele noastre suntem impatimiti ai modelismului feroviar) si alte „jucarii pentru oameni mari” cum ar fi automodelele, navomodelele si aeromodelele cu telecomanda, ai nevoie de rafturi. De rafturi zdravene si, mai ales, elegante. Ei da, elegante, pentru ca produsele care le oferim spre vanzare, accesoriile pentru acestea si materialele pentru modelism trebuiesc puse in evidenta – si nu oricum!

Citeste si:   Serviciul de fotografiere drona este cel mai la curent mod de a face poze!

Cand am terminat-o cu amenajarile, Costin si cu mine ajunseseram aproape de fundul pusculitei. Marfa incepuse sa soseasca, iar noi nu mai stiam cum s-o depozitam si s-o expunem. Din fericire, pana la urma ne-am descurcat – cu ajutorul celor de la Store Expert Logistic, o companie romaneasca al carei sediu central se afla in Bucuresti, pe strada Sergent Apostol Constantin, nr.10, et.4. Desi au clienti „de mare calibru”, adica multinationale cum ar fi Peugeot, Ford, Orange, Profi, Alcatel, E-Boda, Kia Motors si chiar transportatori feroviari de prestigiu, ca DB Schenker. (coincidenta asta ni s-a parut debun augur, pentru ca tot vindem noi trenulete electrice si articole necesare modelismului feroviar!), cei de la Store Expert nu refuza nici mici iintreprinzatori particulari, cum suntem varul meu si cu mine. I-am gasit pe Internet, cu totul din intamplare, cand cautam rafturi second hand. I-am gasit pentru ca pe site-ul Store Expert exista si o Bursa, prin intermediul careia se pot vinde sau cumpara rafturi (de la cele pentru debaralele de apartement pana la unele de FOARTE mari dimensiuni, special proiectate pentru halele industriale sau depozitele marilor magazine). Pana la urma, ne-am decis sa-i intrebam pe cei de la Store Expert „ce si cum”.

Citeste si:   Nu mai achizitiona blugi la intamplare!

Am aflat astfel ca nu eram primii cumparatori nevoiti sa achizitioneze rafturi la mana a doua (si evident ca nu suntem nici ultimii), dar si ca exista situatii in care economiile facute prin achizitionarea unor produse second hand sunt doar aparente. Acesta a fost si cazul magazinului nostru – nu numai din motive de siguranta in exploatere si fiabilitate, ci, mai ales, pentru ca noua ne trebuiau neaparat rafturi al caror aspect estetic sa nu fie mai prejos decat cel al unei biblioteci de apartament „de fitze”. Pentru ca marfurile, oricat ar fi ele de atragatoare, au nevoie de o prezentare adecvata! Pana la urma, am facut un compromis. Pentru magazin, am cumparat rafturi noi, personalizate – cei de la Store Expert ne-au prezentat cateva proiecte, din care am ales unul (de fapt, le-au ales nevestele noastre, dar asta-i alta poveste). Iar pentru depozit, am cumparat rafturi second hand, tinand seama de sfaturile celor de la StoreExpert. Tuturor celor aflati in situatia noastra le recomand sa apeleze la ei!

Citeste si:   aplicatii Iphone inutile

Spune si tu parerea...