Forajele pentru puturi sunt activitati pe care putini oameni le pot face si deseori un profesionist este chemat sa execute acest tip de activitate.

Site-ul pilotifirati.ro ofera servicii de calitate inalta, executate de profesionisti adevarati cu experienta prin intermediul echipamentelor corespunzatoare.

Daca solutia cu put forat este ceea ce iti trebuie, sunt importante urmatoarele lucruri de stiut:

Un put forat nu este doar o gaura in pamant, la finalizarea lui sunt cateva operatii tehnologice de efectuat. Firma angajata pentru aceasta lucrare trebuie sa predea putul practic cu fisa apei si cu debitul putului verificat.

Putul forat nu se preda echipat cu pompa, aceasta este sarcina instalatorilor. Este adevarat ca firma il poate echipa cu pompa si automatizarile necesare, dar acestea sunt lucrari suplimentare. Lucrarile de foraj sunt doar pana la predarea fisei tehnice.

Nu toate forajele au apa. Nu este vina firmei de foraj daca nu este apa sau apa este insuficienta, dar o firma serioasa va avea grija sa aiba diagnoza putului inainte de a introduce tuburile. Operatiunea se cheama carotaj electric.

Cand panza de apa este la adancime mai mare de 20 de m este singura varianta. Un put forat are diametru uzual intre 150 mm si 300 mm.  Spre deosebire de o fantana de unde apa se scoate prin orice metoda disponibila, la puturi forate apa se scoate doar cu pompe submersibile. In timpul lucrarilor de adancire puturi, foraje alimentari cu apa  trebuie urmate anumite actiuni. Mai intai trebuie sa existe posibilitatea adancirea putului, deoarece, adancimea de foraj suplimentar nu trebuie sapata sub 3 metri. Inainte de procedura, lichidul ramas in vechea fantana ar trebui epuizat si pentru a face acest lucru, este nevoie de o pompa adanca. Este posibil sa se faca o adancire a putului ridicat cu 15 inele de beton armat cu o fixare clara, fara cea mai mica deplasare, astfel incat, in timpul procesului de adancire sa nu se produca un dezechilibru.

Spune si tu parerea...