Daca te regasesti in postura unui gospodar din Romania care investeste in agricultura, atunci stii cat de importanta este apa pentru a uda plantele. Fie ca vorbim despre o sera sau despre recolte in camp deschis, o sursa de apa potabila este intotdeauna pretioasa. De aceea, serviciul foraje alimentari cu apa de la pilotiforati.ro ofera servicii de top la preturi avantajoase!
Fantana arteziana capteaza apa din rezervele mai adanci (Acvifere) si poate sa tasneasca sau nu. De asemenea, poate avea nevoie sau nu de o pompa. Deoarece se afla in regiuni mai adanci, nu are nevoie de filtre. Este, de asemenea, un put tubular si adancimea sa poate varia de la 50 la 2000 de metri. Fantanile arteziene au, in medie, un debit de apa de 2 m³ (2 mii de litri) si dureaza pana la patruzeci de ani. Poate fi folosita in hoteluri, restaurante, benzinarii, mall-uri si poate genera economii de costuri. Cu aceasta forma de put forat, este posibil sa obtii economii de pana la 50% la sfarsitul lunii si este o strategie grozava daca intentia ta este sa te disociezi partial sau total de compania locala de furnizare.
Fantana semi-arteziana capteaza apa din rezerve mai adanci si foloseste pomparea pentru extragerea apei, folosind un compresor de aer sau o pompa scufundata. Spre deosebire de o fantana de redneck, aceasta nu poate fi contaminata de apa de ploaie. Este un put tubular care are filtru si prefiltru pentru indepartarea impuritatilor. Adancimea variaza de la 20 la 50 de metri. Cisterna, numita si putul rosu, este cea care se foreaza manual, pana ajunge la inceputul panzei freatice, care este prima rezerva de apa aproape de suprafata. Acest lucru este mai usor de contaminat cu apa de ploaie, caderea insectelor si a frunzelor. In ciuda acestui fapt, este o solutie eficienta pentru reutilizare in mediul casnic si, in consecinta, aduce cu sine reducerea consumului de apa. O fantana este mereu la indemana consumatorului!