Fotografiile au starnit dintotdeauna interesul persoanelor, mai ales cand sunt facute intr-un mod anume. Daca acum 60 de ani fotografiile alb/negru erau standardul in timp au aparut aparate din ce in ce mai performante care au facut posibila fotografierea color, instanta sau digitala. In ziua de astazi, metodata de fotografiere drona  este cea mai trendy cale de a surprinde poze cu cei dragi sau pentru a promova un business. Firma flyartproduction.ro ofera acest serviciu de fotografiere drona, care vine intotdeauna cu un pachet avantajos de servicii impecabile.

De ce este avantajos sa folosesti o drona pentru a surprinde fotografii personale sau business?

Cand zburati peste ceea ce ar putea parea initial un peisaj monoton neinteresant, cautati ceva care nu este deplasat in scena. Faceti din acesta subiectul imaginii si plasati-l intr-unul din cele trei puncte care se intersecteaza (regula treimilor). Puteti accentua culorile in post-procesare pentru a-i creste prezenta intr-o imagine abstracta finala.

Nu presupuneti niciodata ca, deoarece o scena sau un obiect nu arata grozav la nivelul solului, va arata la fel de slab din aer. Majoritatea structurilor si peisajelor create de om sunt proiectate si desenate sub forma de plan. De obicei au trasaturi estetice placute sau au forme si modele geometrice puternice. Indiferent ce ati vazut de la nivelul solului, porniti drona si mergeti sa aruncati o privire la ea. Un numar mare dintre cele mai bune fotografii ale mele au fost facute cand am crezut ca nu merita fotografiat nimic!

Citeste si:   Serviciile de vidanjare nu suporta amanare

Uneori, drona poate pierde semnalul GPS, iar avionul va trece automat la modul ATTI (atitudine). Acest lucru poate fi destul de alarmant si nelinistitor atunci cand statia de la sol anunta eroarea impreuna cu sunete de avertizare! Daca drona este manevrata in conditii de vant, aeronava nu este in masura sa isi mentina pozitia si va incepe sa pluteasca odata cu vantul. Abilitatea de a va adapta rapid la conditii va evita accidentele si posibilele zboruri.

Uneori, drona poate pierde semnalul GPS, iar avionul va trece automat la modul ATTI (atitudine). Acest lucru poate fi destul de alarmant si nelinistitor atunci cand statia de la sol anunta eroarea impreuna cu sunete de avertizare! Daca drona este zburata in conditii de vant, ambarcatiune nu este in masura sa fie mentionata pozitia si va incepe sa pluteasca odata cu vantul. Abilitatea de a va adapta rapid la conditii va evita accidentele si posibilitatea zborurilor.

Conform standardelor actuale, majoritatea dronelor de camera disponibile astazi au un numar relativ mic de megapixeli in comparatie cu omologii lor SLR si CSC. Acest lucru poate duce la pierderea detaliilor si poate limita dimensiunile la care puteti imprima imaginile. O solutie pentru a depasi aceasta problema ar putea fi sa zbori peste subiectul tau intr-un model coordonat si sa faci o serie de fotografii, care pot fi apoi usor cusute impreuna in programe software cum ar fi Adobe Lightroom.

Citeste si:   Am prieten ca nimeni altul...

S-ar putea sa apara ocazii in care filmarea unui subiect la inaltimea maxima legala, poate sa nu fie suficient de mare pentru a surprinde intreaga scena. Efectuarea unei serii de fotografii va rezolva aceasta problema. De exemplu, pentru a face o astfel de fotografie, va fi nevoie de mai multe cadre consecutive. Astfel veti obtine imaginea dorita.

In ciuda inspectiei amanuntite si detaliate a rapoartelor meteo, atunci cand ajungem intr-o locatie, conditiile nu sunt adesea cele asteptate. Dar nu lasati asta sa va amane! Incercati si imaginati-va cum ati putea procesa imaginea pentru a crea dispozitie si atmosfera. Utilizati instrumentul Dodge and Burn pentru a adauga lumina si umbra pentru a crea o imagine care sa povesteasca multe. Adaugarea unei vinete puternice la cadru va va ajuta sa pastrati ochiul in cadrul si, la fel ca in imaginea de mai jos, va crea un sentiment de incinta.

Exista siteuri specializate care ofera pilotilor de drone informatiile necesare pentru a-si zbura drona in siguranta in anumite perioade de timp. Acesta arata aeroporturile si zonele restrictionate, prognozele meteo, satelitii GPS disponibili si, ceea ce nu multi oameni stiu, indicele Kp.

Cu senzorii de megapixeli mici, cel mai bine este sa obtineti compozitia corecta in camera atunci cand faceti fotografierea pentru a evita decuparea inutila. Daca va bazati pe corectarea compozitiei prin decuparea si rotirea imaginii in post-procesare, veti pierde pixeli pretiosi. Daca aplicatia statiei terestre are capacitatea de a afisa grila treimilor, utilizati acest lucru pentru a va ajuta in compozitia dvs. Grila suprapusa este, de asemenea, un ghid esential pentru a obtine fotografiile drepte!

Citeste si:   Microsoft si Apple

Senzorii mici nu functioneaza bine la viteze ISO mari – in special senzorii din gama Phantom 3 a DJI. Constatam ca un ISO peste 100 poate introduce mult zgomot nedorit. De obicei fac fotografii in modul automat, dar cand camera incepe sa creasca ISO, o putem seta manual. Dronele, atunci cand sunt setate in modul GPS, pot fi remarcabil de stabile. In conditii de vant slab, setarea vitezei de expunere la 1/6 dintr-o secunda pentru a utiliza un ISO de 100 poate duce la o imagine clara, fara miscare. Dar asigurati-va ca luati mai multe cadre pentru a va creste sansele unei fotografii clare.

Per total, filmarile si fotografierea cu drona sunt intradevar calea cea mai inteligenta pentru a face fotografii inedite. Insa acest serviciu nu este folosit doar pentru a umple albumul de familie. O multime de business-uri pot beneficia de o reclama inedita pentru a-si promova afacerea si multe evenimente pot deveni mai deosebite cu o filmare cu drona!

Spune si tu parerea...