A coffin about to be lowered at a funeral service in a cemetery.

Prima confruntare cu moartea este devastatoare, fiindca apartinatorul este total lipsit de experienta. Intrebarile celor din jur il asalteaza, in timp ce in sinea sa se nasc o multime de intrebari, unele retorice, altele la care trebuie sa raspunda urgent.

„Oare cu ce ma imbrac la inmormantare? Sa iau si copilul? Daca va tipa cineva de durere si micutul se va speria? Pana unde sa imi cenzurez durerea?”

Cele mai bune sfaturi referitoare la tinuta de la inmormantari si la conduita adecvata acestor triste ceremonii le-am gasit pe site-ul firmei de servicii funerare Sector 2 si le impartasesc tuturor, fiindca sunt utile.

Primul sfat: sa va imbracati adecvat momentului, adica in negru si intr-o tinuta cat mai eleganta! Tinuta sport nu este cea potrivita. In plus, iarna trebuie sa se aiba in vedere faptul ca si in biserica este frig.

Cel care stie ca are un copil care face fata oricarei situatii, sa il ia la inmormantare, mai ales daca este decesul bunicului sau, al matusii, al unchiului sau al unui parinte.

Inmormantarea decenta reprezinta singura multumire a apartinatorului care a pierdut enorm si a carui durere este greu de exprimat in cuvinte.

Aceeasi agentie si specialistii ei ofera familiei indurerate si sfaturi utile (sunt salvatoare pentru cei care nu s-au mai confruntat cu decesul unui apropiat), dar pun si umarul la organizarea inmormantarii, una dintre cele mai grele sarcini, fiindca implica multe actiuni si este nevoie de multe produse ca traditiile sa fie respectate si ceremonia decenta.

Citeste si:   un picut de treaba

Cand a murit cineva drag este nevoie ca medicul sa vina sa contate decesul si sa elibereze certificatul de deces si defunctul sa fie preluat si sa inceapa pregatirea sa pentru ceremonie.

Solicitand un pachet economic de servicii funerare sau unul social, toate acestea cad in sarcina firmei prezentate mai sus si apartinatorul are timp sa isi revina din soc.

El este sfatuit, informat despre modul in care decurge pregatirea, dar sta departe de munca grea, de imaginile care ar putea sa il marcheze pe viata.

Ma gandesc de multe ori cat de greu ii este apartinatorului unic care este si batran sau bolnav, sa se descurce fara interventia firmei de pompe funebre. Un batran care isi pierde sotia si  nu are copii sau alte rude nu se poate duce sa cumpere lumanari, sa aleaga sicriul cu echipamentul sau complet, sa gaseasca o masina care sa transporte sicriul unde este nevoie si sa aiba in ziua inmormantarii tot ce trebuie pentru desfasurarea slujbei. Va dati seama ce suferinta se acumuleaza in inima lui, daca nu ia legatura cu firma de pompe funebre care sa il ajute pana la sfarsit? Pentru familiile indurerate si pentru apartinatorii unici vreau sa le multumesc firmelor de pompe funebre de top, fiindca nu lasa pe nimeni singur si neajutorat in nenorocire!

Citeste si:   Care sunt articolele indispensabile in orice afacere

 La fel de dificil este si in cazul decesului survenit din cauza covidului 2019. Cine sa manipuleze sicriul, cine sa asigure transportul special pe care il implica aceasta cauza a decesului si de unde sa se procure echipamentele de protectie?

Firma de servicii funerare Sector 2 pune la dispozitia celor care au nevoie pachetul de inmormantare gandit pentru semenii nostri care au nesansa sa moara din cauza infectiei cu covid.

Pachetele de servicii sunt gandite si pentru cei saraci, dar si pentru cei bogati si pentru apartinatorii care doresc o inmormantare simpla si economica, dar si pentru cei care le rezerva celor dragi o ceremonie de lux. In pretul pachetelor Silver si Gold sunt incluse produse pe care tot trebuie sa le cumperi, dar se ofere si servicii exclusiviste si evident un sicriu de lux echipat cu cea mai fina lenjerie.

Un sicriu lacuit, cu manere aurii si aspect de nota 10 mangaie sufletul oricarui participant la ceremonie. Interesul apartinatorilor se vede si in astfel de situatii.

De pilda nu inteleg alegerea unui pachet economic, din moment ce defunctul a avut o asigurare de viata si suma ar acoperi pachetul silver sau gold. Aceia sunt banii celui care a decedat si este firesc pe o cale sau alta sa ii ia inapoi.

Si pentru pensionari se acorda un ajutor de inmormantare din care se acopere costurile pachetului standard.

Citeste si:   Masina care a preluat tarnacopul si lopata

Calitatea sicriului conteaza si in plan vizual, dar mai ales pentru ca sicriele din lemn de esenta tare, protejeaza mai bine trupul neinsufletit.

O coroana din flori naturale proaspete sau un aranjament pentru sicriu trebuie sa depuna fiecare apartinator. La cununia fetel tale, a sorei tale sau a celei mai bune prietene nu te duci fara flori si cadou. Nici la inmormantare nu trebuie sa uti acest lucru! Merita o coroana funerara din cele mai alese flori membrul de familie, invatatoarea care ti-a pus stiloul in mana, seful empatic, vecinul care sarea sa te ajute tot timpul, prietenul caruia aveai incredere sa ii spui totul.

In pachetele de lux, coroana si aranjamentul sunt incluse in pret, la fel si produsele necesare in ziua inmormantarii.

Tot aceste pachete de servicii au in componenta acele sedinte de machiaj special, menite sa infrumuseteze defunctul si sa ii redea imaginea de odinioara.

Analizeaza atent si alege un pachet care sa corespunda tuturor exigentelor si daca mai pui bani de la tine, imagineaza-ti ca la plecare, i-ai dat defunctului o suma care sa ii usureze trecerea in necunoscut!

Oamenii se nasc si mor, ciclul vietii si ale mortii se echilibreaza ca viata sa nu se stinga de pe pamant. Sa privim cu intelegere tot ce primim si sa ne purtam omeneste chiar si cand cele mai tragice evenimente ne incearca!

Spune si tu parerea...