Sa respecti legea este obligatoriu, fie ca te afli in Romania sau in alta tara, legile in vigoare se respecta mai ales cand vine vorba de protectia la locul muncii. Cam in toate firmele din lumea serviciul de proiectare PSI este litera de lege, iar o firma de specialitate de obicei estea leasa pentru a conduce operatiunea la capat.

Securitatepsi.ro este o firma autorizata montaj instalatie sprinklere la care apeleaza foarte multe persoane. Fie vorbim despre firme private, fabrici sau multinationale, toti au nevoie de un aviz PSI care sa aprobe siguranta cladirii.

Cele mai eficient sisteme de prevenirea a incendiilor sunt cele cu grup pompare sprinklere, deoarece functioneaza folosind un sistem simplu si sigur.

Sprinklerele sunt reprezentate de niste dispozitive automate, montate special pentru stingerea incendiilor inca de la perceperea senzorului de fum a unui eventual pericol. Senzorul de fum este cel care primeste informatia initiala, dupa care informatia este trimisa mai departe catre sprinklere acestea actionand in consecinta.

Citeste si:   Tratamente dentare de buna calitate

Cate tipuri de sprinklere exista si cum functioneaza ele?

Aceste sprinklere sunt aparate care impreuna formeaza un sistem de stingere a incendiilor. Acestea pot fi cu apa sau cu spuma si sunt instalate de obicei pe tavanul incaperii si chiar pe peretii acesteia.

Tipuri de sprinklere:

Sistemul de sprinklere apa sau spuma este un sistem conectat la o sursa de apa si de spuma. Spuma reprezinta un agent ignifug. Acest sistem prevede imprastierea spumei in cazul alarmei de incendiu. Acest tip de sistem se poate utiliza in 3 moduri: uscat, umed sau pre-action si se opreste manual. 

-Sistemul numit Deluge valves din categoria “sprinklere” este un sistem care poate fi actionat electric, pneumatic sau hidraulic. In acest caz, sistemul de detectie, respectiv senzorul de fum, primeste comanda, vana de apa se deschide, iar sprinklerele care sunt conectate la sursa de apa actioneaza pentru a stinge incendiul pornit.

Citeste si:   Tu stii cat de importanta este mierea pentru sanatatea ta?

-Sprinklere Pre-Action. Sistemul pre-action de sprinklere dispune de o detectie suplimentara a unui posibil incendiu, iar apa nu patrunde pe vana pana ce acest sistem nu primeste informatia necesara pentru a se activa.

Aceste sprinklere reprezinta o metoda extraordinara de prevenire a izbucnirii unor incendii deoarece, datorita sistemului lor, acestea actioneaza imediat  in cazul in care simt fum sau alte gaze. Atfel, fata de alte sisteme de stingere a incendiilor, aceste sprinklere devin mult mai eficiente avand capacitatea de a actiona fix la momentul necesar fara intarziere. Acesta este beneficiul cel mai important si mai bine punctat de catre un astfel de sistem, nepunand incaperea sau oamenii in pericol.

Citeste si:   Ai nevoie de o promovare online bine facuta? Iata solutia!

Un astfel de sistem de sprinklere este conectat direct la reteaua de apa sau la sursa de spuma si are capacitatea, datorita formatului lui, sa imprastie apa sau alt agent de stingere uniform, pe o anumita suprafata, pentru stingerea eventualului incendiu. Aceste sprinklere sunt asezate la o anumita distanta unul de celalalt pentru ca fiecare coltisor, fiecare bucata din incapere sa fie acoperita si sa aiba sansa de a fi salvata in cazul pornirii unui incendiu. 

Securitatepsi.ro ofera cele mai bune servicii de instalatie sprinklere, hidranti, mentenanta si autorizatii PSI!

Spune si tu parerea...