Diareea te poate lovi in cel mai nepotrivit moment, sa zicem cand esti la job sau cand esti la o intalnire. Cauzele diareei pot fi multiple, insa important este sa stim sa gestionam situatia. Site-ul nutriplantmed.ro ofera o multime de remedii impotriva diareeii, acestea fiind din plante!

Prin definitie, diareea reprezinta miscari intestinale libere, apoase si, eventual, mai frecvente – este o problema frecventa. Poate fi prezent singur sau poate fi asociat cu alte simptome, cum ar fi greata, varsaturi, dureri abdominale sau pierderea in greutate.

Din fericire, diareea este de obicei de scurta durata, nu dureaza mai mult de cateva zile. Dar cand diareea dureaza mai mult de cateva zile, de obicei indica faptul ca exista o alta problema – cum ar fi sindromul intestinului iritabil  sau o tulburare mai grava, inclusiv infectie persistenta, boala celiaca sau boala inflamatorie intestinala .

Semnele si simptomele asociate diareei (scaune libere si apoase) pot include:

-Crampe abdominale sau durere;

-Balonare;

-Greata;

-Varsaturi;

-Febra;

-Sange in scaun;

-Mucus in scaun.

Daca sunteti adult, consultati-va medicul daca:

-Diareea persista mai mult de doua zile, fara nicio imbunatatire;

-Deveniti deshidratat;

-Aveti dureri abdominale sau rectale severe;

-Aveti scaune sangeroase sau negre;

-Ai o febra peste 39 C.

Este posibil sa aveti diaree ca urmare a unui numar de conditii sau circumstante. Cauzele potentiale ale diareei includ:

-o intoleranta alimentara, cum ar fi intoleranta la lactoza;

-o alergie alimentara;

-o reactie adversa la un medicament;

-o infectie virala;

-o infectie bacteriana;

-o boala intestinala;

-o infectie parazitara.

Tratamentul pentru diaree necesita de obicei inlocuirea lichidelor pierdute. Acest lucru inseamna, pur si simplu, ca trebuie sa beti mai multa apa sau bauturi de inlocuire a electrolitilor, cum ar fi bauturi sportive.

In cazuri mai grave, puteti obtine lichide prin terapie intravenoasa. Daca o infectie bacteriana este cauza diareei, medicul dumneavoastra va poate prescrie antibiotice.

Deshidratarea apare adesea ca o consecinta a diareei. Din cauza scaunelor moi repetate, pacientul poate suferi de deshidratare. Aceasta se manifesta prin ameteli, slabiciune, dureri de cap, uscaciune la nivelul cavitatii bucale sau chiar lesin. Sarurile de rehidratare orala pot combate aceasta problema. Si crampele abdominale pot insoti scaunele moi. Acestea apar odata cu nevoia urgenta de defecare.  In cele mai multe cazuri, diareea se vindeca de la sine in cateva zile, fara sa fie necesar tratamentul medicamentos. Insa daca simptomele sunt foarte agresive, ori problema nu se amelioreaza in cateva zile, e necesar sa apelezi la ajutorul unui medic. Si tratamentele naturiste pot fi folosite atat pentru ameliorarea simptomelor, cat si pentru accelerarea vindecarii sistemului gastrointestinal.

Un tratament popular si eficient este ceaiul de Rachitan 50 g  de la nutriplantmed.ro, acesta este adjuvant in inhibarea dezvoltarii florei microbiene patogene intestinale. Contribuie la obtinerea scaunelor cu frecventa si consistenta normale. Favorizeaza cicatrizarea, fiind un adjuvant in inhibarea hemoragiilor. Actiune antidiareica, astringenta, antiseptica, antibiotica, hemostatica. Folosita intern, infuzia de Rachitan este un puternic astringent si antiinflamator pentru tubul digestiv. Aceasta stimuleaza cicatrizarea mucoaselor lezate si inhiba fermentatia intestinala.  Alege nutriplantmed.ro si bucura-te de puterea vindecatoare a plantelor!

Spune si tu parerea...