De unde sa stie apartinatorul ce documente sunt necesare pentru o repatriere si care sunt procedurile, cand el este ingenuncheat de durere? Vestea trista l-a ranit de moarte si practic nu stie catre cine sa se indrepte, sa isi aduca mortul acasa si sa ii asigure o inmormantare decenta.

Pentru el, universul s-a prabusit, timpul s-a oprit si s-a facut intuneric in jur. Stie ca a pierdut ce avea mai scump si cu toate acestea el este cel care trebuie sa ia decizii si sa actioneze ca datoria morala sa fie adusa la indeplinire.

Grija fata de cei dragi este o porunca sacra. Trebuie sa avem grija unii de altii cat suntem in viata si cand ne pierdem vietile.

Un apartinator are datoria sacra de a se interesa ca trupul neinsufletit al celui drag sa primeasca ingrijirile necesare si sa fie repatriat, daca decesul a survenit la mii de kilometri de casa.

Trupul acela se impune sa fie spalat din respect, din masuri de igiena, dar si pentru respectarea traditiilor. Imbalsamarea este obligatorie, fiindca asigura conservarea pe timp indelungat si transportul decurge fara probleme, iar la priveghi, lumea poate participa linistita.

Fiindca se parcurge o distanta atat de mare si calatoria poate dura mai multe zile, sunt necesare doua sicrie si se impune ca sicriul din lemn sa fie sigilat. Toate aceste amanunte sunt stiute de firmele de pompe funebre care au contribuit la repatrierea a sute de romani din spatiul european. Salariatii firmelor respective sunt familiarizati cu normele care permit repatrierea valabile in statul in care a avut loc decesul.

Citeste si:   Culorile anului 2019

Nu este usor sa te desparti de cel drag, cand este viu si ai certitudinea ca se va intoarce, dar despartirea prin moarte iti lasa o rana ce nu se vindeca in totalitate niciodata.

Debusolarea este dublata de faptul ca nu stii ce ai de facut, ce acte sunt necesare, daca repatrierea va decurge conform planificarilor.

Nu ai cum sa le stii pe toate, mai ales daca te confrunti cu aceasta situatie pentru prima data, dar firma care are experienta in repatrieri te va informa despre documente necesare efectuarii unei repatrieri, iar aceste informatii le gasesti si pe site.

Este bine sa stii ca in anumite state este necesara o copie de pe cartea de identitate a apartinatorului, in afara documentelor defunctului si ca in Germania toate actele trebuie traduse. Italienii sunt mai intelegatori si nu au nevoie decat de actul de identitate al defunctului si o copie de pe cartea de identitate a apartinatorului.

Doar Germania este mai exigenta la acest capitol, insa atentie! In cazuri exceptionale, Marea Britanie si Spania solicita si o adeverinta prin care familia defunctului demonstreaza ca detine un loc de veci.

Cu toate acestea, apartinatorii nu sunt obligati sa se deplaseze in tara unde a avut loc decesul, ci tot ce au de facut se rezuma la:

Citeste si:   De ce recomand cazarea de la Pensiunea Pictorilor

-semnarea unui contract prin care desemneaza o firma de pompe funebre sa se ocupe de repatriere.

-punerea la dispozitia firmei respective a actelor necesare.

-exprimarea dorintelor privind pregatirea trupului neinsufletit si organizarea repatrierii.

Poti solicita un machiaj de reconstituire a trasaturilor fetei din timpul vietii, cu toate ca sicriul vine sigilat, un anumit tip de repatriere, daca defunctul adora sa mearga cu avionul, alegerea unui sicriu de lux, chiar daca normele privind repatrierea se impun sa fie respectate.

De asemenea, firma respectiva se poate ocupa de organizare si in tara, adica furnizeaza coroanele funerare si aranjamentele, pregateste cosurile pentru mancare si pachetelele cu mancare care se impart la mormant si parastasul.

Colaborarea cu o firme de pompe funebre care conduce in topul celor mai bune care se ocupa de repatrieri va aduce multa impacare sufleteasca, fiindca stii ca totul este pregatit cu minutiozitate si in organizarea repatrierii si a inmormantarii nu va aparea nicio disfunctie.

Lista actelor necesare se afla pe site-ul firmelor si acesta este un lucru foarte bun, fiindca intelegi cata munca sta in spatele fiecarei repatrieri si vei sti sa apreciezi la adevarata valoare eforturile celor care se ocupa de aducerea in tara a trupului neinsufletit al celui drag.

In cazul in care decesul s-a produs in Germania, nu trebuie sa te ingrijoreze faptul ca autoritatile doresc actele traduse in limba germana, fiindca salariatii firmei se ocupa de acest lucru.

Citeste si:   De unde comanzi cea mai buna pizza

Din tara, fa tot ce tine de tine ca persoana draga sa fie repatriata si sa se bucure de ceea ce merita, fiindca a trait, a muncit si a iubit pe acest pamant si stradania sa trebuie rasplatita!

Aparitia firmelor de pompe funebre a insemnat o mare usurare pentru apartinatori si ele au facut posibile si repatrierile de la mii de kilometri. Ganditi-va cat de greu ar fi sa fie adus trupul neinsufletit de la distante kilometrice pe o caldura de cuptor in masini care sa nu dispuna de temperaturi scazute si sa nu fie pregatite pentru un asemenea transport.

Un apartinator nu trebuie sa fie niciodata la volanul masinii care duce sicriul celui drag plin sau gol si tot ceea ce este necesar la inmormantare, fiindca suferinta lui va fi supraomeneasca.

Lasati firmele de pompe funebre sa se ocupe de acte si de pregatirea defunctului si aveti grija de voi, fiindca rana sangereaza profund!

Moartea unei persoane apropiate produce o rana adanca si aceasta se vindeca in timp cu multa rabdare si vointa.

Se spune ca viata fiecaruia dintre noi este ca o harta deschisa, pe care ne orientam in fiecare zi, dar va veni timpul in care harta va fi stransa si nimeni nu se va mai putea orienta pe ea…

Spune si tu parerea...