Pe site-ul nutushopall.ro exista o gama vasta de produse pentru sporturi, activitati si accesorii de umflat, iar clientii le pot accesa totul folosind link-ul:  https://www.nutushopall.ro/sport-si-activitati-in-aer-liber/sporturi-si-activitati/pompe-de-umflat!

Dintre toate accesoriile, cele mai folosite vara cu piscinele gonflabile sunt pompele de umflat electrice sau cele manuale. Acestea faciliteaza umflarea anumitor obiecte in mod rapid, mai ales pe cele de dimensiuni mari.

Pompa electrica Intex Quick-Fill AC220V pentru umflat si dezumflat

Este un model excelent de avut pentru oricine detine o piscina gonflabila. Acest modele este de o calitate excelenta, cu inalta performanta, capabil sa asigure un debit de aer de 1100 litri / minut si o putere de 200 W. Tensiunea de alimentare la priza AC 220V, deci poate functiona la orice priza din Romania!

O pompa electrica de aer este o pompa care este utilizata pentru pomparea aerului. O pompa electrica de aer foloseste energie electrica pentru a pompa aerul. Aceasta energie electrica este folosita pentru a roti rotorul si pentru a aspira aer in interiorul pompei. Pompele pentru biciclete folosite pentru umflarea acvariilor si iazurilor cu pietre de aer, un compresor de gaz utilizat pentru a actiona un organ de tevi, sisteme nascute in aer sau pneumatice sunt exemplele obisnuite de pompe de aer electrice.

Toate tipurile de pompe au piese mobile (diafragme, rotoare, pistoane, pale, arborele cotit etc.) pentru a conduce fluxul de aer. Pe masura ce aerul se misca, se formeaza o zona de joasa presiune care se umple cu mai mult aer. Pompa electrica de aer este utilizata in principal pentru a forta aerul in camera. Aceste pompe sunt utilizate pentru aspiratoare, iazuri, aerarea acvariilor de apa si scopuri de umflare. Pompele electrice de aer functioneaza intr-o atmosfera de presiune relativ scazuta. Aerul curge continuu prin pompa de aer. O pompa electrica de aer este o pompa cu curgere libera, care are o presiune mica sau deloc.

Pompa electrica de aer functioneaza ca alte pompe de aer, dar pompa electrica foloseste electricitatea ca sursa de energie. Aceste pompe pot functiona cu palete de rotor, diafragma sau palete. Electricitatea este utilizata pentru a genera vid in pompa, care atrage aerul din atmosfera in pompa.

Aerul este presurizat si fortat in camerele dorite, cum ar fi aeratoarele, anvelopele si baloanele. Electricitatea poate fi furnizata direct de la o sursa de curent continuu sau de la o baterie.

Aceste pompe se ataseaza de obicei cu un intrerupator automat de pornire / oprire si un manometru (manometru). Manometrul ajuta la masurarea presiunii in interiorul camerei si ofera o indicatie de feedback dispozitivului de control. Dupa atingerea conditiilor de presiune dorite, semnalul de feedback opreste pompa de aer de catre controler. Urmatorii factori pe care ar trebui sa-i tineti minte in timpul selectarii unei pompe electrice de aer.

In primul rand, trebuie sa decideti daca doriti sa utilizati o pompa actionata automat sau manual. Pompele actionate manual au un cost redus, dar au nevoie de o persoana pentru functionare. Dar pompele automate au un pret ridicat, dar nu necesita o persoana pentru functionarea lor. Pompa automata poate fi actionata mult timp fara nici o lucrare manuala.

Trebuie sa luati in considerare cerintele de energie ale pompei. Daca pompele se fixeaza intr-un singur loc, inseamna ca sunt actionate electric. Pompa portabila are o baterie cu o tensiune nominala de 12 volti sau 24 volti. Pompele actionate pe baterii trebuie sa fie alimentate corespunzator pentru a asigura o durata lunga de viata si pentru a termina operatiunea de pompare.

Pompa vine cu o teava interschimbabila care se poate inlocui cu o duza in conformitate cu cerintele noastre. Unele tipuri de pompe pot avea duze fixe care nu pot fi inlocuite. Cel mai bine ar fi sa alegeti duza de pompa potrivita, care sa corespunda cerintelor dumneavoastra.

Trebuie sa alegeti o pompa care sa furnizeze debitul in functie de cerintele dumneavoastra. Pompele cu debit mare sunt necesare pentru aplicatii precum baloane de parasuta, umflarea anvelopelor si efectuarea altor operatiuni de mare viteza. Debitele sunt determinate in galoane / minut.

Trebuie sa selectati lungimea si tipul de conexiune pentru cablurile de alimentare ale pompei. Lungimea cablurilor de alimentare joaca, de asemenea, un rol important in selectarea unei pompe de aer electrice. Unele aplicatii, cum ar fi pomparea apei putin adanci intr-o piscina, necesita un cablu lung de alimentare pentru a mentine apa departe de pompa.

Inainte de a utiliza orice dispozitiv, purtati intotdeauna incaltaminte inchisa si ochelari de protectie. Asigurati-va ca pompa electrica de aer se afla pe o suprafata plana si confirmati nivelul de ulei din pompa inainte de utilizare. Apoi legati aparatul electrica cu furtunul si furtunul de aer cu supapa de control.

Cum se foloseste corect pompa de aer?

Asigurati-va ca manerul presostatului este in vizualizarea „OFF”. Conectati cablul de alimentare imediat la o priza electrica cu impamantare. Nu recomandam utilizarea cablurilor prelungitoare, deoarece acestea pot supraincalzi motorul. Folositi un furtun de aer suplimentar in locul sau.

Rotiti manerul cutiei presostatului in vizualizarea „AUTO ON”. Acest proces permite compresorului de aer sa creeze presiune in rezervorul de stocare a aerului pana cand atinge presiunea dorita. Pe masura ce presiunea de lucru scade, compresorul de aer va incepe automat sa creasca presiunea.

Reglati presiunea regland butonul de control al presiunii, astfel incat presiunea sa indeplineasca specificatiile PSI ale aparatului.  

Este mult mai usor sa iti umfli piscina sau accesoriile gonflabile cu ajutorul unei pompe de aer!

Spune si tu parerea...