Ie cu maci! Visez la ea asa de mult si in trecut, as fi inghitit in sec, asa cum faceam cu toate. Imi era sete, nu ajungeam la limonada cu gheta, ci abia incropeam de un pahar de sirop cu sifon, cum se vindea in trecut pe la colturile strazilor din Bucuresti sau imi luam suc la dozator.

Era o nebunie sucul la dozator dupa Revolutie si probabil care era otravitor de bun, de statea lumea la coada pentru un pahar sau doua.
Aproape ca nu stiai de care sa ceri: din portocale, din mango, din kiwi. Evident ca erau compusi chimici care imitau gustul fructelor.

Intru in primul magazine cu produse de artizanat, in timp ce stiu sigur ca si prima agentie de videochat din Romania se afla pe undeva prin centru.

Ia cu maci de aici costa peste 1000 de lei, dar florile sunt stilizate, adica reprezinta o tentativa de maci. Nu as cumpara-o, m-ar tenta in schimb ia cu panselute violet. Intreb de pret, iar vanzatoarea ma flateaza, spunandu-mi ca am gusturi bune.

Le-am spus amicelor cat de mult mi-as dori o ie facuta manual si am indraznit sa spun si pretul: de la 1000 de lei in sus.
-Pai, ai impresia ca nu se toceste, fiindca are un pret atat de mare? Ce faci, daca o patezi? Te-ai gandit la asta?

Ma gandesc la asta, dar cand vad ia cu flori de camelie de pe un anumit site, simt ca nu mai rezist.
Cu toate acestea, sunt ii facute mecanic, atat de frumoase si bine lucrate, incat par a fi exemplarele acelea facute manul. Eu o astfel de iei caut de fapt.

Vanzatoarea imi povesteste cu cata migala se coase o ie si eu o ascult. Am cusut goblenuri si stiu. Imi pusesem toata nadejdea in ele. Auzisem povestea cu centimetrul patrat vandut in dolari, dar nu am reusit sa vand niciunul si acum, sincer: nu m-as indura! Sunt atat de frumoase si nu mai vad asa de bine, incat sa mai cos altele.

Vanzatoarea isi da seama ca mi se pare scump pretul si imi prezinta o alternativa: o ie cu un model bogat, care costa 600 de lei.
De ce sa dau atat de multi bani pe ia mea, cand cu suma aceasta pot cumpara trei ii, una pentru mine si 2 sa le daruiesc, sa fac si pe altcineva fericit?

La urmatorul magazin am gasit ia cu maci, pe care mi-o doream demult. Vanzatoarele dragute m-au incurajat sa probez. Mi-au tinut perdeaua de la minuscula cabina de proba cu mana, au fost alaturi de mine, pana cand am plecat cu iile dorite atat de mult.
Ia este o imbracaminte care se potriveste oricarei ocazii: si la o tinuta de strada si la una de sarbatoare, daca este asortata cu fusta sau pantalonii potriviti.

Sau sa fiu mai pe inteles. Capata aerul pe care-l doresti, daca stii sa o asortezi de ceremonie sau pentru o tinuta obisnuita.
Suntem norocoase ca se poarta atat de mult si ca putem gasi si piese la preturi rezonabile! Ia se asaza bine si pe o persoana mai grasa, dar si mai slaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here