Perioada in care fiecare dintre noi pleaca in vacanta este cea mai asteptata perioada din an. Vara este anotimpul preferat pentru plecatul in vacanta pentru ca in aceasta perioada a anului se inregistreaza temperaturi care ne permit sa ne bucuram de natura, soare, apa, etc. Planificarea vacantei necesita parcurgerea mai multor etape, stabilirea destinatiei, a activitatilor care urmeaza sa fie intreprinse, sau alegerea mijlocului de transport fiind cateva dintre cele mai importante aspecte care trebuie avute in vedere pentru a putea organiza o vacanta. In ceea ce priveste mijlocul de transport utilizat pentru a pleca in vacanta exista doua posibilitati: transportul in comun sau utilizarea propriului autovehicul. Este clar ca a doua varianta este alegerea care trebuie facuta in aceasta situatie pentru ca ofera beneficii care nu pot fi oferite de catre nici un mijloc de transport in comun. Libertatea pe care o ofera utilizarea propriului autovehicul dar si gradul de intimitate pe care acesta il ofera sunt cele mai importante motive pentru care propriul autovehicul este cea mai buna solutie pentru transportul catre destinatia aleasa pentru petrecerea vacantei.

Sfaturi de care trebuie sa tii cont pentru a avea o vacanta linistita

Pentru a putea ajunge cu bine la destinatia aleasa pentru petrecerea vacantei dar si pentru a te putea intoarce acasa in conditii de siguranta este necesar ca masina sa fie special pregatita pentru plecarea in vacanta. Procesul de pregatire presupune analizarea cu atentie a multor aspecte si inlocuirea pieselor care prezinta un nivel ridicat de uzura sau a celor care deja sunt stricate. Pentru a nu pune in pericol plecarea in vacanta este necesar ca toate piesele auto schimbate sa fie piese noi si sa fie achizitionate de la un comerciant care are o vasta experienta in comertul cu piese auto. Cele mai importante actiuni care trebuie intreprinse pentru a putea pleca cu propria masina in vacanta sunt urmatoarele:

  1. Verificarea valabilitatii actelor. Se intampla deseori sa uitam ca a expirat asigurarea auto sau ca nu avem rovigneta valabila ceea ce face sa fim pasibili de o sanctiune destul de drastica. Pentru a nu ajunge in situatia asta este recomandat ca inainte de a pleca la drum sa verificam valabilitatea actelor. In cazul in care acestea au expirat trebuie reinoite inainte de a pleca in vacanta.
  2. Verifica starea sistemului de aer conditionat. Orice sofer stie ca nu este placut sa conduci pe timp de vara o masina care nu este dotata cu un sistem de aer conditionat. Acesta trebuie sa fie functional pentru a putea oferi un nivel cat mai ridicat de confort in timpul condusului. Sistemul de aer conditionat trebuie sa fie verificat regulat pentru ca mai sunt situatii in care acesta are pierderi sau pur si simplu se consuma lichidul de racire.
  3. Sistemul de franare este unul dintre cele mai importante sisteme aflate in componenta autovehiculului. Acesta face ca masina sa poata fi oprita in conditii de siguranta ori de cate ori este necesar. Pentru a evita situatii neplacute si chiar dramatice este necesar ca sistemul de franare sa fie in stare perfecta de franare. Verifica acest detaliu inainte de a pleca la un drum lung asa cum este drumul care trebuie parcurs pentru a ajunge la destinatia aleasa pentru petrecerea vacantei.
  4. Starea anvelopelor. Acest aspect este unul dintre aspectele care este cel mai adesea ignorat atunci cand vine vorba despre intretinerea autovehiculului. Multi dintre soferi considera ca anvelopele mai pot fi utilizate chiar daca prezinta urme vizibile de uzura. Utilizarea anvelopelor care prezinta un nivel ridicat de uzura pune in pericol siguranta soferului si a celorlalti participanti la trafic. Asadar, acorda o atentie sporita si acestui aspect si inlocuieste anvelopele in cazul in care acestea prezinta urme vizibile de uzura.
  5. Nivelul lichidelor si starea in care se afla filtrele. Atat lichidele utilizate pentru buna functionare a autovehiculului cat si filtrele sunt consumabile ceea ce inseamna ca acestea se consuma dupa o anumita perioada de rulaj. Pentru ca in timpul vacantei masina sa nu iti faca probleme din cauza lichidelor sau filtrelor este necesar ca acestea sa fie schimbate inainte de a pleca in vacanta in cazul in care se observa aceasta necesitate.
  6. Starea in care se afla sistemul de lumini precum si starea in care se afla bateria autovehiculului. Cu toate ca vara se innopteaza destul de tarziu este posibil ca in vacanta sa circuli si pe timp de noapte ceea ce inseamna ca vei avea nevoie de sistemul de lumini. Verifica starea in care acesta se afla si inlocuieste becurile arse sau care nu mai lumineaza intens. De asemenea, pentru a nu risca sa ramai cu masina in pana verifica starea in care se afla bateria autovehiculului. Aceasta trebuie sa fie capabila sa incarce la potential maxima pentru a putea face fata consumului de energie inregistrat de catre consumatorii existenti in componenta masinii.

Concluzii

Pentru ca un autovehicul sa poata fi utilizat o perioada cat mai lunga de timp este necesar ca acesta sa beneficieze periodic de revizii tehnice. O astfel de revizie trebuie efectuata inaintea plecarii la un drum foarte lung, asa cum este drumul catre destinatia in care vei petrece vacanta. Revizia tehnica trebuie sa fie realizata de catre un specialist din domeniul auto. Pentru ca rezultatul reviziei tehnice sa fie satisfacator este obligatoriu ca piesele auto schimbate in timpul reviziei sa fie de cea mai buna calitate. https://www.paxauto.ro/nissan este solutia la care trebuie sa apelezi pentru a putea achizitiona cele mai bune piese auto atat din punct de vedere calitativ cat si din punct de vedere al pretului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here