Intr-un tinut foarte aproape de cer, uitat de lume si scaldat de linistea completa am construit pensiunea noastra. Am dorit sa fie un loc de petrecere a timpului liber arhaic, adica:

  • se interzice folosirea telefoanelor mobile, a tabletelor sau a altor dispozitive fiindca aici oamenii trebuie sa se odihneasca total! In locatia noastra, uitam tehnologia!
  • televizoarele sunt inlocuite de catre spectacole tinute de cantareti autentici, care aduc pe scena muzica buna, veche si obiceiuri traditionale
  • turistii au la dispozitie animale, sareta, se pot bucura de focuri de tabara si de sezatori
  • mobilierul este rustic, din lemn masiv
  • la bucataria pensiunii folosim retete vechi de sute de ani si ingredientele sunt produse in gospodaria noastra.

Pentru acest proiect ambitios am avut nevoie de personal muncitor si onest, care sa respecte de buna voie aceste reguli. In tara nu am gasit oameni care sa accepte sa vina in Raiul acesta de la marginea lumii si sa renunte de buna voie la tehnologie, asa ca am solicitat recrutare strainatate preferand personalul adus din Asia. Ne-am dat seama ca femeile acelea straine, cu accentul lor si cu felul in care vor vorbi romaneste vor aduce un plus de farmec unitatii noastre si nu am gresit deloc.

Citeste si:   Investitia intr-o afacere de succes

Mai intai am prezentat lista posturilor si descrierea detaliata a fiecarui job. Aveam nevoie de:

  • 15 cameriste care sa mentina curatenia nu numai in camere, ci si pe holurile pensiunii
  • 4 bucatarese pricepute care sa invete sa gateasca romaneste, dar sa aduca in unitatea noastra si feluri de mancare din Asia sau din bucataria lumii
  • 7 salariati care sa se ocupe de animalele de la ferma: caii, vacile, porcii si pasarile necesitau ingrijire
  • 30 de salariati specializati in peisagistica si amenajari exterioare. Gradinile cu flori si cele de legume, livezile, moara de apa, piscina, locul de joaca trebuia sa arate impecabil si sa dea dependenta anuala turistilor nostri
Citeste si:   Fotografie de nunta de colectie

Colaboratorii nostri s-au achitat la superlativ de recrutarea personalului. Initial selectarea viitorilor nostri angajati s-a facut in centrele de recrutare din tarile lor. Ei au fost testati cu responsabilitate si abia dupa ce au dovedit expertiza in domeniul pentru care candidau au primit unda verde. Si dupa trecerea de acesta etapa a fost mult de munca fiindca firma se ocupa cu punerea la punct a dosarului de sedere pe teritoriul Romaniei, de obtinere a vizei si a permisului de munca.

In prezent, primim serii de oaspeti la pensiunea noastra, indiferent de sezon, fiindca peisajul este superb in orice anotimp.

Amabilitatea si farmecul personalului sunt atuuri care ne asigura succesul, alaturi de conceptul original de cazare, de curatenia care domneste peste tot, de mancarea buna si sanatoasa. Pe viitor ne gandim sa organizam si concursuri de tras cu arcul la tinta, ateliere de olarit, sedinte de cosit si strans fanul, ca oamenii sa isi aminteasca de copilarie.

Citeste si:   Samsung anunta Galaxy Tab 2 10.1 cu Android 4 ICS

Trebuie sa recunoastem ca fara ei nu am fi reusit sa gasim oameni atat de dedicati muncii lor, care fiind departe de casa nu solicita alte libere in afara concediilor legale.

Orice afacere aveti de gand sa demarati, luati in calcul recrutarea fortei de munca din starinatate fiindca pe fondul migrarii populatiei active autohtone ramane o solutie viabila.

Spune si tu parerea...