Nici nu va imaginati ce blestem este sa te nasti cu trei fire de par. Toata lumea trage nadejde ca ”Broasca de fire de par” ca se va rezolva problema mai tarziu, dar ”Ce-i intai, pe urma nu-i!”
Si eu am avut nesansa sa fiu printre fetele cu trasaturi frumoase: ochi albastri-verzi, buze de papusa (asa mi se spune), ten alb, fizionomie de actrita, dar par putin, incat poti numara firele.
Ca amaraciunea sa fie completa sunt o admiratoare infocata a parului lung, des si frumos. Tin minte cum stateam de vorba prin clasa a VI-a cu fetele despre frumusete si mult m-am mirat cand una dintre ele mi-a spus ca ei ii plac parul rar si mainile acoperite de perisori fini asemenea pufului de piersica.
”Doamne, ce gusturi ciudate are fata asta, mi-am spus!” Am privit-o lung si mi-am dat seama ca-i placea de ea asa cum este fiindca avea si par putin si „puf de piersica pe brate”.
Probabil ca daca parintii ar fi putut, mi-ar fi dat parul lor ca eu sa am o podoaba capilara de care sa fiu mandra. Pentru ca aveam si genele scurte si rare, mama a luat masuri: mi le-a tuns si m-a dus la coafor sa ma tunda pe chelie. Aveam vreo patru ani cand a facut-o prima data si desi eram o copila, mi-am luat coditele lungi si subtirele de jos si le-am sarutat. Am varsat lacrimi amare pe ele, apoi am blestemat mainile coafezei. Si ei i-a parut rau de ce facuse, m-a mangaiat si mi-a cerut iertare, apoi i-a spus mamei:
-Doamna, nu o mai tundeti daca-i place parul lung, ci cumparati-i parusan.
Of, sa va spun ca am sarutat sticla cand am primit coletul? Aveam vreo 10 ani si devoram literatura sa m arazbun ca am parul rar imi doream o minte cultivata. Am desfacut dopul si am pus in palma cateva picaturi din produsul salvator. Arata foarte bine si mirosea placut a plante, a fan, a munte si a prospetime de izvor. Am sorbit informatiile si am fost convinsa ca va functiona, adica voi avea parul dorit, fara sa mai fiu tunsa pe piele. Nu-mi place sa exagerez si sa va spun ca parul meu a crescut si s-a indesit de 10 ori sau de 100 de ori, cert este ca datorita substantelor continute: biotina, L-arginina si vitamina E nu am mai fost nevoita sa ma tund niciodata.
Tata observa progresul, iar intr-o zi a indraznit sa ma roage sa-l las si pe el sa utilizeze samponul. Avea aproape 40 de ani si chelie in varful capului, iar dupa ce a folosit parusan in mod obisnuit, a inceput sa-i cresca ”puf de piersica” pe chelie. In pachetul cu samponul minune am primit si dispozitive de masare a scalpului si ne-am dat seama ca parul nostru are nevoie si de miscari delicate care sa intensifice circulatia la nivelul scapului.
Parusan revigoreaza parul femeilor si barbatilor de varste diferite si stopeaza caderile de par, indiferent de cauza acestora (hormonala, emotional, agresiune fizica su chimica).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here