Pentru multi conducatori auto, a face schimb de informatii in timp util (despre starea drumurilor, punctele de control ale politiei, amplasarea radarelor, rute ocolitoare, limite de viteza sau despre diverse pericole) este o necesitate. Daca ati ajuns si dumneavoastra la aceasta concluzie, inseamna ca aveti nevoie de o statie auto CB de la Comenzi.ro!

Veti gasi aici statii auto „de firmă”, provenind de la producatori consacraţi, cum ar fi, de exemplu, Albrecht , Avanti, Maxon, Megawat, Cobra, Midland, Uniden, Storm, President si multe altele. Mai mult decat atat, preturile practicate de acest magazin de electronice on-line sunt cat se poate de decente. Comenzi.ro va ofera o gama variata de  statii radio performante, ale caror preturi variaza de la 250 la 500 de RON. Un alt avantaj al statiilor auto CB (daca nu stiati, aflati ca acronimul CB vine de la expresia anglo-saxona „Citizen Band”) oferite de Comenzi.ro este dimensiunea redusa a acestora: cele mai mari au dimensiunile unui radio sau casetofon auto, dar majoritatea sunt chiar mai mici.

Citeste si:   Samsung va lansa o tableta cu procesor dual-core de 2 Ghz: Galaxy Tab HD?

In ultimul timp, in randul soferilor profesionisti (de TIR-uri, de autocare etc), care care sunt nevoiti sa parcurga drumuri lungi prin tara sau strainatate, aceste  mijloace de comunicare sunt din nou populare, pentru ca sunt relativ ieftine si asigura comunicarea în conditiile în care alte aparate si dispozitive, precum telefoanele mobile (care nu au acoperire peste tot) „dau rateuri”. In situatii exceptionale, cum ar fi un accident care a avut loc intr-o zona in care retelele de telefonie mobila nu ofera acoperire si deci apelul la 112 este o imposibilitate, statiile auto sunt extrem de utile – fara a exagera catusi de putin, pot fi numite „salvatoare”.  Nu intamplator, statiile auto CB sunt „alintate” cu porecla de „Twitter-ul anilor 1970”, pentru ca, in urma cu patru decenii si mai bine, nu exista sofer de TIR care sa nu aiba un astfel de  dispozitiv la bord. Cei care au vazut filme ca „White Line Fever” (distribuit in Romania sub numele de „Coruptie pe autostrada”), „Smokey and the Bandit”, „Handle With Care” sau „Convoy” (ca sa nu citam decat cateva) au vazut si camionagii americani folosind statii auto CB nu numai pentru a face schimb de informatii, ci chiar si a organiza actiuni sindicale si de protest.

In loc de incheiere, cateva date tehnice: conform legislatiei europene, echipamentele de acest tip trebuie sa aiba avizul CE pentru a putea fi utilizate, iar puterea lor trebuie sa fie de cel mult 4 W. Banda de frecventa alocata statiilor CB este de 27 MHz si este impartita in 40 de canale, incepand de la 26.965 MHz pana la 27.405 MHz, in trepte de 10kHz.

Citeste si:   Cere oferta rolete textile pentru o vara racoroasa!

Spune si tu parerea...