În ultima vreme, casele de amanet au început să se dezvolte din ce în ce mai mult, pentru că sunt mulți românii care au apelat la împrumuturile oferite de ele pentru a-și rezolva problemele. Cu toate acestea, au început să circule și anumite despre aceste instituții, care ajung să fie crezute de majoritatea celor care nu au mai avut până acum de a face cu o casă de amanet. De aceea, în încercarea de a scăpa un pic de aceste prejudecăți și mituri nejustificate, vom încerca să ți le demontăm pe cele mai răspândite dintre ele. Prin urmare, citește rândurile următoare și află care este adevărul.

”La amanet te poți duce doar cu bijuterii”

Acest mit are, ce-i drept, o bază de adevăr reală. Astfel, la începuturile caselor de amanet, acestea primeau doar bijuterii. În prezent, nu mai este cazul de așa ceva, și există posibilitatea să amanetezi o mulțime de lucruri: electronice, electrocasnice, telefoane mobile, laptopuri sau tablete, și chiar autoturisme. Da, ai citit bine, îți poți amaneta autoturismul personal, în special atunci când ai nevoie de o sumă mai mare de bani rapid. În acest sens, poți apela la o casă de amanet masini acreditată, una unde totul se desfășoară în mod corect și transparent. Astfel, vei avea parte de o evaluare corectă a autoturismului tău, un contract unde sunt trecute toate drepturile și obligațiile tale, precum și comisionul pe care urmează să-l achiți, perioada pentru care faci împrumutul și, gata, totul se rezolvă rapid, iar tu primești aproape imediat banii de care ai nevoie. Nimic mai simplu! Și încă un amănunt: poți primi până la 80% din suma la care este evaluată mașina ta, și trebuie să recunoști, este o ofertă mai mult decât avantajoasă!

”Evaluarea bunurilor se face în avantajul casei de amanet”

Este unul dintre cele mai întâlnite mituri, și nu de puține ori se găsesc persoane care susțin că au fost ”înșelate” la o casă de amanet, primind mult mai puțini bani pentru bunul pe care l-au lăsat garanție acolo. Cel mai probabil, acei nemulțumiți fie și-au supraevaluat obiectul amanetat, fie au apelat la o casă de amanet care nu avea acreditare. Sau pur și simplu au mințit! Atunci când apelezi la profesioniști în domeniu, astfel de incidente nu se întâmplă, pentru că există un expert care să aprecieze în mod corect valoarea bijuteriilor, chiar și a autoturismelor care sunt oferite drept garanție pentru a obține o anumită sumă. În cazul celorlalte obiecte, evaluarea acestora se face în funcție de starea în care se prezintă, marca lor, accesoriile și altele. Așa că nici nu poate fi vorba despre o depreciere intenționată a bunurilor pentru ca tu să primești mai puțini bani. 

”Vei fi înșelat”

La fel ca și în cazul afirmației de mai sus, avem de a face cu un mit, unul total neadevărat. O casă de amanet profesionistă știe să își respecte clienții și de aceea totul se face în baza unui contract perfect legal, care respectă întocmai actele normative aflate în vigoare. Tot ce trebuie să știi vei afla de la reprezentantul casei de amanet, pe contract sunt trecute absolute toate informațiile de care ai nevoie, așa că depinde doar de tine să poți rambursa la timp împrumutul primit și să îți recuperezi bunul lăsat drept garanție atunci când ai primit banii de care aveai nevoie.

”Recuperarea bunului amanetat este anevoioasă”

Pe lista de mituri despre casele de amanet se află și acesta: este dificil să îți mai recuperezi bunul lăsat gaj. Total neadevărat, dar pentru a te lămuri, trebuie să înțelegi exact cum stai lucrurile atunci când vine vorba despre banii oferiți de o casă de amanet. Astfel, la amanetarea unui bun pentru a primi o anumită sumă de bani, ai semnat un contract pe care ești obligat să îl respecți cu strictețe. De aceea, citește cu atenție tot contractul, inclusiv și acele clauze trecute pe el, pentru că acestea trebuie îndeplinite pentru ca tu să-ți primești bunul înapoi. Dacă observi, este vorba de restituirea împrumutului și a comisionului minim datorat. Și atunci, unde este înșelăciunea? Ba, mai mult, dacă nu poți plăti la data stabilită în contract, de cele mai multe ori ai parte și de o amânare.

”Doar săracii merg la amanet”

Potrivit celor care lucrează la o casă de amanet, este o afirmație tendențioasă, pentru că au clienți din toate categoriile sociale. Atunci când ai nevoie urgentă de o anumită sumă de bani și nu ai lichidități disponibile, și nu vrei să mai treci pe la bănci sau instituții financiare nebancare pentru a contracta un credit, o casă de amanet este soluția la îndemâna ta. Așa că da, nu doar cei mai puțin favorizați de soartă apelează la ajutorul financiar oferit de o casă de amanet acreditată.

”Nu rambursezi la timp, ai pierdut bunul”

Sunt destui cei care cred că dacă nu achiți la data scadentă împrumutul primit, la care se adaugă și comisionul, pierzi bunul pe care l-ai lăsat drept garanție. De fapt, dacă a trecut data scandentă și nu te-ai prezentat să îl ridici, oferind în schimb suma datorată, cei de la casa de amanet îl vor mai păstra încă 30 de zile, fără penalizări, doar cu comisionul pe care îl plătești în mod normal.

”La amanet sunt doar lucruri de proastă calitate”

Din păcate, unii oameni nu reușesc să își mai recupereze obiectele amanetate, care ajung să fie mai apoi vândute de reprezentanții casei. Așa că poți trece pragul unui astfel de magazin pentru a cumpăra, la un preț redus, bunuri de o bună calitate. Nu este adevărat că lucrurile pe care le găsești aici sunt de proastă calitate, ci dimpotrivă. Pentru a obține mai mulți bani, oamenii amanetează obiecte în stare foarte bună, așa că afirmația de mai sus este de-a dreptul exagerată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here