Sunt un împătimit al condusului. Poate și datorită faptului că fac multe deplasări prin țară ori prin străinătate, condusul mașinii a devenit parte din fiecare zi, ba chiar aș putea spune ceva definitoriu pentru identitatea mea socială. În momentul în care asigurarea de răspundere civilă auto – RCA a devenit obligatorie, cunoscând cât de des poți fi implicat, uneori fără să porți o răspundere uriașă, într-un accident ușor, mi s-a părut o măsură bună. Între timp, nu mi-am schimbat opinia. De ce este însă benefică o asigurare rca? Poate că dacă vă voi povesti ce mi s-a întâmplat mie și cum a fost de ajutor asigurarea RCA, veți vedea impunerea ei prin lege diferit. Deși recunosc că este la îndemână să pară o cheltuială nedorită, în cazul unei situații nedorite, beneficiile întrec cu mult mica sumă pe care o plătim o dată la șase luni ori anual.
Deținerea unei mașini este un plus incontestabil; fie că o folosiți pentru călătorii, pentru drumurile între serviciu și casă, ori condusul face parte din fișa postului, ea își susține utilitatea în fiecare moment. Din păcate, condițiile traficului românesc nu sunt întotdeauna îmbucurătoare; de la starea străzilor la lipsa autostrăzilor și a locurilor de parcare, pentru șoferi se pot întâmpla adesea lucruri neașteptate. Asigurarea RCA funcționează ca o pavăză în cazul unui accident. Dacă, în urma unui accident grav sau ușor, produceți daune materiale ori corporale, asigurarea RCA, deși nu vă protejează propria mașină, acoperă sumele datorate pentru prejudiciile pe care le aduceți altora și mașinilor acestora.
Din nefericire, rata accidentelor grave și ușoare este ridicată, iar situațiile în care ajungem uneori la limită sunt dese. Deși am peste 20 de ani de experiență în condus, îmi stăpânesc foarte bine mașina și nu mai am acele ezitări pe care le aveam când eram novice, m-am ciocnit de-a lungul anilor de o sumedenie de întâmplări în care, o clipă de neatenție, a fost suficientă pentru ciocniri ușoare. Dacă în cazul accidentelor ușoare, problema se poate rezolva amiabil, fără intervenția poliției, sunt accidente mult mai grave, din păcate, ori situații când, din cauza daunelor, în lipsa unei asigurări RCA, nu ați putea plăti din bugetul propriu sumele datorate. Sunt cazuri nefericite, de care este bine să nu ne ciocnim vreodată, dar este bine să fim întotdeauna prevăzători și precauți.
În toți anii de condus, am fost martor al unor accidente grave, care au stâlcit viețile oamenilor, lăsându-i mutilați pentru totdeauna. Uneori era de vină viteza, alteori neșansa. De fiecare dată, m-am gândit atât la oamenii răniți, cât și la cei vinovați care, la rândul lor, trebuiau să poarte, pentru toată viața, greutatea unei vieți luate sau stricate, având de plătit și sume exorbitante, ca daune sau cheltuieli de judecată. Sunt de părere că toți oamenii pot greși, că o sumă de factori ne pot aduce în situații în care să nu luăm cele mai bune decizii și astfel să ne trezim vinovați pentru lucruri pe care, în mod normal, nu le tolerăm și, implicit, nu le găsim scuze. Și totuși, astfel de situații pot apărea, când ne așteptăm mai puțin, dându-ne viața peste cap. De aceea, asigurare RCA se dovedește utilă. Acoperind diverse situații, când mașina celuilalt este în mișcare sau în staționare, când dumneavoastră nu respectați, de exemplu, legislația și sunteți responsabil direct de accident, vă este de ajutor atunci când întâmpinați astfel de probleme.
Asigurarea RCA, deși nu m-aș fi gândit niciodată, mi-a venit în ajutor într-o situație despre care nici nu eram informat înainte. Am plecat în vacanță cu familia. Toate bune și frumoase. Să mă întorc acasă, la țară, lângă părinți, să îmi amintesc de copilărie, să mă bucur de liniștea fără cusur, de simplitate și de bucuria de a petrece un timp lângă cei iubiți, este întotdeauna o ocazie de fericire pentru mine. Acasă, serile în curte, privind Cerul, după ce toată ziua ai făcut mișcare și ai rezolvat și diverse treburi gospodărești, nu se asemănă cu nimic. Am făcut diverse drumuri între satul meu și oraș, cumpărături recurente, pentru părinți, pentru vecini. La un moment dat, au sosit și ceilalți frați, iar toată casa și curtea s-a umplut de bucuria copiilor.
Într-o zi, încercând să ies din curte, cu spatele, fiind atent la unul dintre nepoți care se apropia de mașină, în ciuda strigătului meu și a mamei care-l chema înapoi, într-o clipă de neatenție… dând prea brusc cu spatele am intrat în mașina vecinului care era parcată în fața porții. Nu mi se mai întâmplase până atunci să nu aproximez bine locul pe care îl am la dispoziție. Ia, te uită, mi-am spus eu, când am coborât din mașină, și am văzut îndoitura făcută în caroseria vecinului, ce o să fac acum? Aveam plătită asigurarea la Prestige insurance – Broker de asigurări, dar vecinul meu nu avea domiciliul în România, ci în Italia. Îmi era necaz pe mine că din cauza unui moment de neatenție, când mai bine era să opresc motorul, să fie nepotul în siguranță și apoi să dau cu spatele, o clipă fusese îndeajuns ca să intru în cealaltă mașină. În final, am aflat că asiguratorul plătește daune și pentru mașina celui care nu are domiciliul în România, lucru care pentru pățania mea a fost nemaipomenit.
Am crezut întotdeauna că plătesc inutil RCA, deși îi puteam vedea beneficiile, dar s-a întâmplat să învăț în acest mod că este estrem de utilă și că acoperind atâtea situații diverse în care te poți trezi, este o măsură care-ți sare în ajutor mereu. Cu RCA de la Prestige insurance – Broker de asigurări sunt mereu conștient de faptul că mă aflu în siguranță, la prețuri foarte bune!

Citeste si:   SPAM: O adevarata oportunitate!

Spune si tu parerea...