În vara, mulți dintre noi nu pot suporta să trăiască fără aer conditionat, dar chiar și așa, aerul rece este un lux modern care, uneori, pare să-i sperie pe oameni.

Au existat forme de încălzire pentru o perioadă lungă de timp înainte de a avea vreodată aer condiționat. Se stie că, încă din anii 1960, doar 12% dintre americani aveau un fel de aer conditionat în casele lor. În timp ce căldura a fost o necesitate absolută pentru ca oamenii să trăiască în zone cu climă rece, aerul condiționat este mai mult un nou venit pe frontul controlat de climă.

Cercetarea sugerează că este nevoie de puțină înfrângere.

Citeste si:   Cel mai frumos cadou pentru casa ta

Dacă aveți un sistem de aer conditionat multisplit Midea prost întreținut sau prost conceput, indiferent dacă este în casa sau birou sau vehiculul dvs., acesta poate deveni contaminat și potențial dăunător.

S-au facut studii despre efectele asupra sănătății ale sistemelor de climatizare. Rezultatele nu au fost din cele mai bune. Folosirea in exces a aparatului de aer conditionat fara sa fie curatat corespunzator, poate duce la înrăutățirea problemelor astmului și a alergiilor. Acestea sunt două probleme de sănătate care pot rezulta din unitățile contaminate ale aerului conditionat.  Au denumit boala descoperita „sindromul clădirii bolnave” care a fost descoperita in anii ’70 și ’80 si a fost asociata cu o serie de simptome aparent fără legătură: congestie nazală, probleme de respirație, dureri de cap, oboseală și piele iritată. Cercetarea proprie a legat sistemele de aer conditionat în clădirile de birouri de multe dintre aceleași simptome.

Citeste si:   Cum funcționează forajul?

Cea mai probabila explicatie este ca pot exista unele microorganisme in crestere in sistem care ar putea avea un efect subtil asupra anumitor persoane. Dar nu este clar cât de mulți oameni sunt sensibili la acest lucru sau cât de mare este o problemă.

Spre deosebire de sistemele de încălzire, procesul de răcire a aerului cald creează o umiditate și condens, care trebuie direcționate. În cazul în care sistemul dvs. de aer conditionat nu face o treabă necorespunzătoare în acest sens, fie datorită unei lucrări de întreținere necorespunzătoare, defecțiunilor sau a unui design necorespunzător, acesta poate deveni un teren de reproducere pentru bacterii și ciuperci. Pentru a vă proteja, cea mai bună apărare este o unitate de aer conditionat sa fie bine întreținută si curatata.

Citeste si:   Prima agentie de videochat din Romania sau ce inseamna sa fii fericit!

Aceasi specialisti spun că, în timpul valurilor de căldură intense, aparatele de aer conditionat salvează vieți.

Spune si tu parerea...