Nevoia asezarilor de orice tip si a gospodariilor de santuri este foarte mare. De acest lucru imi dau seama cand privesc orasul micut de munte intors pe dos, fiindca firele de electricitate vor fi ingropate. Asta acum, fiindca putin mai in urma s-au sapat santuri pentru sistemul de canalizare.

Se sapa santuri pentru racordarea la apa curenta, gaz, electricitate si canalizare, dar si pentru fundatii. In trecut oamenii faceau bataturi in palme de la coada tarnacopului si a lopetii si intrau cu teama de a nu fi inghititi de vii de catre pamantul abia scos din santuri, in special in locurile cu trepidatii si cu sol care se surpa usor.

Acum, toate acestea sunt cosmaruri ale unor vremuri apuse fiindca exista masini de sapat santuri care au preluat tarnacopul si lopata de la muncitori si se deplaseaza cu o viteza uimitoare, fara sa se teama ca s-ar putea surpa malul…

Tot ce au muncitorii de facut este sa conduca aceste masini, sa foloseasca sistemele de sprijinire santuri si sa aseza in santurile gata facute cablurile sau tevile. Munca bruta a fost eliminata cu 60-70%, iar acest lucru demonstreaza cresterea nivelului de civilizatie al societatii in care ne desfasuram activitatea.

Masina de sapat santuri se deplaseaza rapid si eficient functionanad la urmatorii parametri:
-viteza de sapare: 150-200 de metri pe ora, in 10 ore fiind capabila sa sape 1,5 kilometri de santuri. O lucrare care are in vedere realizarea unui sistem de canalizare intr-un oras sau o comuna poate fi definitivata in 3-4 zile, in timp ce manual s-ar intinde cel putin pe 30 de zile. Sa uitam ca omul nu are viteza masinii, dar un alt amanunt este acela ca muncitorii nu pot sapa cand ploua sau arde soarele cu putere, in timp ce masina face acest lucru.
-adancimea maxima a santului 1,5 metri. Este o adancime multumitoare atat pentru fire, cat si pentru tevi.

MASINA DE SAPAT SANTURI GM 4, de fabricatie germana este disponibila in magazinul Eurogrup-utilaje.ro.

Un astfel de utilaj aduce proprietarului economii substantiale determinate de reducerea fortei de munca si poate aduce si beneficii, in cazul in care este subinchiriata cu conducator cu tot.

Dragi intreprinzatori din domeniul constructiilor, cumparati utilajele puse la dispozitie de magazinul amintit si aduse din Germania special ca durata lor de viata sa fie lunga, sa va ajute sa executati cele mai bune lucrari si mai ales sa respectati termenele contractelor!

In afara de salariile muncitorilor care ar sapa manual santurile, economisiti si:
-cheltuielile legate de cazarea lor, consumul de electricitate si suma alocata mentinerii igienei zilnice a acestora. Un om care sapa toata ziua santuri are nevoie de baie la sfarsitul fiecarei zile de munca.
-apa plata pe care trebuie sa le-o asigurati acestora in zilele caniculare si laptele care anihileaza efectele prafului inghitit
-inlocuirea lopetilor si tarnacoapelor care se rup.

Multe dintre echipamentele si utilajele aflate pe stoc in magazin sunt indispensabile constructorilor, de aceea grabiti-va sa le comandati si sa
va asigurati ca veti onora in acest mod termenele tuturor contractelor semnate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here