Forta unui sportiv sta in puterea de a merge inainte, indiferent de obstacole, dar si de capacitatea de a se adapta noilor tendinta si de a lucra cu tehnologia pentru a obtine cele mai bune rezultate. Astfel se face ca in prezent orice ciclist care se ia in serios are un gps montat pe bicicleta pentru a se deplasa mai bine pe distante lungi. Un GPS ciclism este un dispozitiv cat se poate de serios, asemanator cu cel de masina, dar in acelasi timp foarte diferit. Un gps de calitate va putea monitoriza si ritmul cardiac al ciclistului, iar modelele performante pot actiona precum un dispozitiv de comunicare cu alti cliclisti.

Cele mai bune computere pentru ciclism sunt departe de „ciclometrul” original inventat de Curtis H Veeder, un dispozitiv analog care a numarat de cate ori sa rotit o roata si a transformat-o in distanta folosind o formula. 

In zilele noastre, cele mai bune calculatoare pentru biciclete sunt dispozitive montate pe ghidon, fara fir, care dispun de un cip GPS, Bluetooth, ANT +, WiFi si ofera o serie de informatii precum harti, vreme, viteza, distanta si timp. Se conecteaza la cele mai bune contoare de putere pentru a oferi citiri instantanee de putere, scor de stres de antrenament, echilibru stanga-dreapta si multe altele. Multe se pot conecta la smartphone-ul vostru.

Magazinul gofit.ro este un furnizor ideal epntru cei care pratica acest sport, deoarece vasta gama de produse ale magazinului ofera brand-uri renumite precum Garmin sau Blackburn. 

Citeste si:   Un site bun:) da mai departe :P - alt spam

Modelul Garmin Edge 1030 Plus reprezinta modelul emblematic al Garmin si standardul de aur in ceea ce priveste calculatoarele pentru biciclete si navigatia. Este cea mai mare din gama de ciclism a marcii, cu dimensiuni exterioare de 4.5in inaltime, 2.3in latime si 0.8in grosime. Utilizand hartile de ciclu ale marcii, modelul 1030 va ghideaza prin Routing Popularity Routing de la Garmin, extragand de la miliarde de mile date de plimbare Garmin Connect pentru a va ghida spre rute mai potrivite pentru biciclete. 

Garmin 1030 Plus are toate caracteristicile la care te-ai astepta de la un computer de ciclism de varf. Navigarea ofera harti detaliate, iar ecranul tactil faciliteaza deplasarea pe harta la mijlocul calatoriei, daca ai nevoie.

Inregistreaza-ti plimbarile cu putere si ritm cardiac, iar Garmin va va oferi o analiza detaliata a fiecarei plimbari. Analiza oferita depaseste cu mult ceea ce ofera altcineva. Va oferi o fereastra in fiecare plimbare pentru a-ti spune cand antrenamentul tau este eficient si cum, precum si cand este timpul sa faci o pauza.

Fiind faptul ca acest computer se afla la varful gamei Garmin, nu este o surpriza ca are fiecare clopot de antrenament si fluier pe care brandul trebuie sa il arunce intr-o singura unitate si accepta atat senzori ANT + cat si senzori Bluetooth, inclusiv contoare de putere. Desi este un model putin costisitor toti cei are l-au achizitionat se declara 100% multumiti de acest produs. 

Citeste si:   Avantaje tevi si fitinguri din cupru

GPS-ul pentru biciclete se dovedeste a fi o unealta folositoare, nu numai pentru ca te tine pe traseu, insa poate fi folosit si ca “mini antrenor”, deoarece poate motiva ciclistul sa aleaga trasee necunoscute sau mai lungi. 

Utilizarea tehnologiei sistemelor de pozitionare globala (GPS) pentru a spori performanta ciclismului poate suna futurist. Dar, asa cum explica expertii, utilizarea tehnologiei informatiei GPS pentru a investiga, monitoriza si rafina antrenamentele si cursele de ciclism devine ceva obisnuit, dar si mai important, va poate face antrenamentul mult mai productiv. Traim intr-o epoca in care telefoanele mobile s-au transformat in telefoane inteligente cu procesare uimitoare si cu multe abilitati. Si aceasta tehnologie isi gaseste drumul spre computerele de biciclete, dintre care multe pot masura acum ritmul cardiac al utilizatorului, puterea, altitudinea si chiar pozitia pe suprafata Pamantului.

Asa-numitul sistem de pozitionare globala (GPS) foloseste un lot de sateliti pentru a fixa un senzor in interiorul unui dispozitiv la cativa metri. Biciclistii pot acum sa afle nu numai ca stiu unde sunt, ci si exact cat de departe au fost sau trebuie sa ajunga. Echipa Garmin Slipstream foloseste acest sistem de mai multe sezoane in curse profesionale, cu un efect foarte bun. Daca aceasta este cu adevarat „era informatiei”, atunci ciclismul a luat cu adevarat taurul de coarne pentru a-l valorifica pentru un efect maxim.

Citeste si:   Ce facem cand trebuie sa repatriem o persoana decedata?

Exista mai multe motive pentru care uniunea dintre ciclism si sistemele de informatii a fost atat de reusita, depasind alte sporturi. In primul rand, exista un avantaj tactic pentru echipele profesionale de a putea cunoaste efortul fiziologic al unui biciclist, puterea si pozitia intr-o cursa. In al doilea rand, cresterea popularitatii sistemelor de satelit in randul profesionistilor a produs un efect de upgradare pentru biciclistii amatori, dornici sa-si pregateasca bicicletele la fel ca pe o masina.

Chiar si iPhone-ul Apple are aplicatii pentru profesionistii din domeniul sanatatii care leaga sistemele de pozitionare (GPS, GPRS) cu feedback-ul catre medici cu privire la sanatatea pacientului. Achizitionarea unui astfel de GPS ciclism este o necesitate pentru toti care iau acest sport in serios si vor sa faca performanta, dar si pentru cei care au ca hobby mersul pe bicicleta pe distante mari in locuri mai putin familiare!

Dupa cum vedeti, un astfel de GPS pentru bicicleta este ideal pentru tine si bicicleta ta. Este un dispozitiv util pe care ar trebui sa il ai asupra ta. Iti va face viata mai usoara. Alege-l pe cel mai bun, cel care iti satisface cele mai multe pretentii in materie de orientare in spatiu.

Spune si tu parerea...