Cele trei mari opțiuni in cee ace priveste manichiură de lungă durată sunt unghiile acrilice, manichiura cu gel și acum, pudra DIP.

Daca ai unghii acrilice pe unghii, trebuie sa stii ca se aplică o substanță  care poate întări unghiile, dar le poate si deteriora sau slabi. Deci, în timp unghiile nu se ciobesc, acrilicul  poate deteriora unghiile și poate părea gros și fals, in functie de nail artistul care il modeleaza.  Asa că, daca prefer,poti reveni  la manichiura tradițională, care dureaza aproximativ două zile înainte ca oja să înceapă să cojeasca.

Daca iti place sa ai o manichiura cu gel, poti opta pentru gelurile colorate. Unghiile sunt pictate cu o substanță asemănătoare ojei și apoi sunt  “coapte “ într-un mic cuptor cu  UV, si anume o lampa cu UV. Luciul se pastreaza fără ciobiri timp de două săptămâni. Dar stratul de gel se ciobeste din diferite situatii,si anume, incercati sa apasati pe clanta si in loc sa puneti mana, atingeti cu unghia, stratul superior de gel se poate sparge. Sau poate cand deschideti portiere masinii s ava loviti unghia sis a o rupeti sau sa crapati gelul. In astefl de situatii unghia dvs. natura poate suferi.

O analiza între acrilic și gel, metoda de înmuiere, daca am opta sa traducem exact din limba engleza,  presupune vopsirea unghiilor cu un strat de praf special, numit de catre tehnicianul de unghii stratul de bază, apoi degetul este scufundat într-un borcan de pulbere colorată. Fiecare deget trece prin acest  proces de două ori și apoi, după mainile sunt spalate numai cupapa, fara sapun, se dau cu un gel finish care  transformă unghiile granulare in unghii strălucitoare.

Spre deosebire de gelurile colorate, care se intresc sub lampa UV, metoda de înmuiere durează aproximativ două minute pentru a se întări și a se usca fără lumină specială.

In plus, procesul de manichiură  dureaza aproximativ același timp ca o manichiură cu gel și mai puțin decât acrilicul. Nu are miros și, deși tehnicianul pileste  patul unghiilor, metoda este ușoară și te face să tresari de durere. De asemenea, un plus, numărul de culori de unghii, pe care le puteti alege.

Ce are in plus aceasta tehnica? Nu-ti poti dezlipi oja, distrugandu-ti unghiile. De fapt, pulberea este mai durabilă decât acrilicul tradițional și oferă mai multă rezistență decât gelurile.

Ce are in mnus aceasta tehnica? În timp ce pudra nu pare groasa pe unghii , totusi acestea  par că sunt ceva mai groase decât gelul. Dacă unghiile sunt slabe, pudra adăugata le va împiedica să se rupă.

Pentru multe femei, manichiura cu pudra dip oferă o uzură lungă, o mulțime de culori, nici o deteriorare a  pielii sau grija razelor UV.

Spune si tu parerea...