Iubesc cartile si ceaiul bun fiindca mi se pare ca fac echipa buna impreuna. Imi place sa ma asez vara pe catifeaua verde a ierbii cu o carte buna in mana si o cana de aceai negru cu aroma de cirese amare. Din cand in cand cate o privighetoare imi acompaniaza gandurile. Randurile din carte ma duc inainte si inapoi in timp, ma poarta in pantecele corabiilor insarcinate cu oameni si cu marfuri, in preerie sau jungla, pe nisipurile miscatoare sau in castele bantuite, acolo unde piciorul meu nu ar indrazni sa calce!
Iarna stau langa foc si arunc un ochi la baletul fulgilor de nea. Atata feerie si atata colind diafan ma indeamna sa ma cufund in carte, apoi sa ridic ochii catre spectacolul de afara.

Asa mi-a venit mie ideea de a deschide o librarie virtuala la care primul client satisfacut sa fiu chiar eu.
Nu as putea vinde ceea ce mie nu-mi place. Am adus cele mai bune ceaiuri si carti si am asteptat ca lumea sa comande. As, parca murisera toti cumparatorii din lume. Ascultam cu nostalgie: “Nu-I lumina nicari/C-or murit toti oamenii”, cand m-a trezit la viata un prieten.
-Alo, stai acolo la caldura cu cartea in mana si licoarea din wild cherry si site-ul il lasi pe nisipurile miscatoare. Mai ai putin si te inghit! Hai, fii fata isteata si cauta web design profesionist!

M-am suparat si mi-a stat ceaiul in gat. Halal prieten, sa-si bata joc de site-ul meu!
“Si daca are dreptate?”, am spus, in timp ce am verificat eu insami modul in care se puteau plasa comenzile.
Site-ul meu era in doliu. Am asteptat mult sa dispara banda neagra de pe ecran. Ceaiurile erau amestecate neglijent printre carti, agende si dulciuri. Am incercat sa-mi dau eu mie prima comanda. Mi-a dat eroare, desi am parcurs toti pasii indicati. Era ca o vanzatoare care se intoarce cu spatele cand clientii ii cer ajutorul.
Desi ofensata ii inchisesem telefonul bunului samaritean, eu am fost cea care l-am sunat:

-Stii, mi s-a descarcat bacteria, cand m-ai sunat sa-mi spui de nisipurile miscatoare care tind sa inghita site-ul meu, i-am spus rusinata. Stii cumva o echipa grozava de specialisti care ar putea sa-mi faca o casa noua, eleganta, functionala si solida pentru libraria mea?
-Itexclusiv iti va construi un castel pentru afacerea ta, mi-a raspuns cu incredere.
Am intrat singura pe site-ul lor fiindca uneori sunt Toma Necredinciosul si trebuie sa iau pulsul la fata locului. Am costata ca au un site perfect si prin urmare, nu pot vinde altceva. Am fost de asemenea incantata de preturile mici raportate la pachetul de servicii. De pilda nu se limiteaza la darea la cheie a site-ului, ci se ocupa cu acelasi profesinolism si de:

-asigurarea gratuita a gazduirii pe un domeniu sigur
-structurarea informatiilor, gasirea cuvintelor cheie care sa intensifice vanzarile, facilitarea contactului direct vanzator-client
-mentenanta. Sunt gata sa rezolve in cateva ore toate problemele tehnice
-promovarea online a afacerii si asigurarea primelor locuri in topul intreprinzatorilor din domeniu.

Spune si tu parerea...