Am tinut la studiile mele ca la ochii din cap, mai mult ca la certificatul de nastere, pe care l-am indoit in patru si l-am tinut in portofel pana s-a rupt in patru bucati. A trebuit sa fac niste drumuri, sa platesc o taxa si sa-l scot din nou. Tin la studiile mele nu din snobism, ci pentru ca m-au scapat de lipsuri si mi-au adus o viata mai buna, de aceea pastrez cu sfintenie toate diplomele si certificatele de absolire.
Oricat ar fi de grijului un om, i se poate intampla sa isi piarda actele de studii sau sa ii fie furate impreuna cu alte lucruri, de aceea scolile pe care le-a absolvit ar trebui sa ii garanteze ca daca se intampla asta, ele, care au autorizatie pompieri asigura prin acest demers securizarea 100% a arhivei scolare, deci poate elibera in orice moment un duplicat.
Teoretic, asa ar trebui sa stea lucrurile, mai ales ca in scoli isi desfasoara activitatea sute de elevi (copii, adolescenti), cadre didactice si personal auxiliar sau de intretinere. Chiar si in cea mai mica scoala gasim zeci de persoane, iar in cele mari se ajunge la sute sau chiar mii de fiinte carora trebuie sa li se garanteze viata si sanatatea.
A fost suficient sa izbucneasca un incendiu intr-o noapte (noroc ca nu se tineau cursuri la ora aceea si arhiva a fost salvata!) ca romanii sa afle un crud adevar:102 dintre scolile bucurestene nu au autorizatie pompieri. Cazul a fost prezentat la stiri, directorii vor fi deja trasi la raspundere, dar de ce nu se mediatizeaza la fel de bine firmele care ofera consultanta, proiectare si instalare de sisteme care detecteaza in timp util incendiul sau sistemele de defumare, care permit salvarea tuturor oamenilor din institutie si faciliteaza actiunea de stingere a focului? Firma cu experienta si profesionisti care au nenumarate cursuri de formare continua in domeniu monitorizeaza si ramane alaturi de solicitant pana la obtinerea avizarii si autorizatiei PSI?
Ei se deplaseza la fata locului si nu fac compromisuri cu beneficiarii direct si cu focul indirect, ci isi fac datoria cum scrie la carte, fiind constienti ca de acest lucru depind vietile celor care isi desfasoara activitatea in cladire. Tarifele practicate de acesti neobositi luptatori impotriva incendiilor sunt scazute raportate la importanta demersului lor. Este regretabil ca managerii nu sunt educati sa asigure securitatea oamenilor aflati in subordine din proprie initiativa si ca o fac numai cand sunt amenintati sau amendati sau dupa ce se confrunta cu o situatie dramatica.
Este adevarat ca ne confruntam cu criza acuta a timpului, dar firma amintita mai sus va aloca timpul necesar punerii la punct a institutiei ca acesta sa primeasca pe merit autorizatia si mai ales sa fie pregatita in caz de incendiu.
Este timpul ca toate persoanele care isi desfasoara activitatea sa fie sigure ca riscul izbucnirii unui incendiu este nul si toti ce care au invatat la soala respectiva sa fie siguri ca arhivele nu sunt in pericol.
Astept ziua in care si activitatea firmei Protecons.ro va fi mediatizata.

Citeste si:   "Vruuum vruuuum"

Spune si tu parerea...