Setul de anvelope si jante este o necesitate pentru orice masina, ele reprezentand contactul pe care masina il are cu asfaltul. Starea lor trebuie sa fie mereu buna, pentru un condus sigur si lipsit de evenimente, orice defectiune putand mari considerabil riscul de accident. De aceea este important sa inspectati frecvent starea anvelopelor si a jantelor, iar in cazul in care depistati nereguli in la starea jantelor sau a anvelopelor, este necesar sa le schimbati de urgenta.

O sa va prezentam o serie de aspecte la care sa fiti atenti atunci cand analizati starea lor, astfel incat sa fiti sigur ca le folositi intr-un mod sigur si cu o performanta ridicata.

Citeste si:   Legumele bio: ce beneficii au

Cum se manifesta defectiunile la anvelope:

  • galme, taieturi de adancime sau deformari puternice pe flancul anvelopei. Acestea apar de la socuri survenite din lovitul in borduri sau socul care apare atunci cand luati o groapa cu viteza. Aceste deformari pe flanc maresc considerabil riscul de accident si este recomandat puternic sa montati anvelope noi.
  • uzura pronuntata sau neuniforma. In cazul uzurii neuniforme, sistemul de directie nu functioneaza cum trebuie si cauciucurile se uzeaza mai mult pe interior sau pe exterior. In cazul uzurii pronuntate uniforme, aceasta poate fi constatata daca banda de rulare a ajuns la nivelul martorilor de uzura. In ultimul caz anvelopele nu mai prezinta siguranta in timpul folosirii si se recomanda schimbarea lor.
Citeste si:   Totul a fost bine cu Fabrica de Firme

Cum se manifesta defectiunile la jante

  • sunt prezente rupturi pe latimea jantei. Acestea sunt cazuri extreme cand din cauza unui soc puternic, janta sufera o ruptura si nu mai poate fi folosita. Cazurile de rupturi minore include mici fisuri care dezechilibreaza janta si duc la vibratii in volan. In ambele cazuri, un set de jante aliaj noi este necesar.
  • buza jantei este indoita. Acest caz este prezent in special in cazul jantelor de tabla, care sufera deformari puternice in cazul socurilor puternice. Acesta defectiune duce la pierdere de presiune in timpul condusului, putand sa faca janta nefolosobila. Este necesar sa montati jante tabla noi, pentru a scapa de acest aspect.
Citeste si:   Reihmann reifenmontiergerät

Va recomandam sa analizati intr-un mod frecvent starea anvelopelor si a jantelor inainte de a pleca la drum, starea lor fiind cruciala pentru sigura dvs. Nu conduceti cu cauciucuri auto sau jante auto in stare neglijabila, fiinda riscati sa va puneti viata in pericol.

1 COMENTARIU

Spune si tu parerea...