Lumea devine digitală. Acum există mai multe ecrane decât oricând înainte – un numar de zece ori mai mare decât numărul din anul 2000. 94% dintre adolescenți din Marea Britanie dețin un telefon mobil și 63% din comunicarea lor zilnică se face prin text. Școlile încearcă să functioneze „fără hârtie”, iar e-mailul aproape a adus prăbușirea sectorului poștal. Deci, mai este nevoie de imprimante?

Acest articol își propune să răspundă: da, va exista întotdeauna un viitor pentru imprimante – dar ele se pot schimba fata de cum le cunoaștem. În acest articol vom analiza virtuțile unice ale documentului tipărit și evoluția posibilă pentru imprimante.

Citeste si:   Ce este o imprimantă multifuncțională?

De ce suntem așa de innebuniti dupa hartie?

Hârtia este omniprezentă. Asta înseamnă că este tot în jurul nostru – și este întotdeauna la fel. Pe măsură ce piața digitală crește, alternativele de hârtie (cum ar fi aplicațiile de schițare sau aplicațiile pentru notebook-uri) devin din ce în ce mai fragmentate și mai diverse. În timp ce acest lucru oferă o gamă largă de opțiuni pentru utilizator, este o barieră în calea societății care merge fără hârtie. Imaginați-vă că veniți la un concert și că vi sa oferit programul – „oh, îmi pare rău domnule, nu acceptăm acest format”. Nu este probabil să existe un standard pentru hârtia digitală pentru o vreme – litigiile legate de brevete între marile corporații care au condus calea au servit pentru a sublinia acest lucru.

Hârtia, pe de altă parte, este omniprezentă. Este convenabil. Știm că, la orice vârstă, vom putea face ceva util cu ea. Cărțile s-ar putea să meargă e-Ink și meniurile de restaurante ar putea merge iBook – dar nu este nimic mai facil decat hartia.

Citeste si:   Epileaza-te ca la salon cu produsele EpilatPRO

Imprimantele sunt viitorul

Deci, ce se întâmplă în viitor pentru imprimante? Au parcurs un drum lung – de la imprimante cu jet de cerneală până la imprimante laser color , imprimante prin cablu la imprimante fără fir – deci unde se întâmplă în viitor? Trei direcții. În primul rând, va fi o deplasare către imprimante de înaltă definiție pentru detalii extreme (imitația cursei pixelilor de la Apple în arena digitală) și imprimarea rapidă.

Spune si tu parerea...