Lumea devine digitală. Acum există mai multe ecrane decât oricând înainte – un numar de zece ori mai mare decât numărul din anul 2000. 94% dintre adolescenți din Marea Britanie dețin un telefon mobil și 63% din comunicarea lor zilnică se face prin text. Școlile încearcă să functioneze „fără hârtie”, iar e-mailul aproape a adus prăbușirea sectorului poștal. Deci, mai este nevoie de imprimante?
Acest articol își propune să răspundă: da, va exista întotdeauna un viitor pentru imprimante – dar ele se pot schimba fata de cum le cunoaștem. În acest articol vom analiza virtuțile unice ale documentului tipărit și evoluția posibilă pentru imprimante.
De ce suntem așa de innebuniti dupa hartie?
Hârtia este omniprezentă. Asta înseamnă că este tot în jurul nostru – și este întotdeauna la fel. Pe măsură ce piața digitală crește, alternativele de hârtie (cum ar fi aplicațiile de schițare sau aplicațiile pentru notebook-uri) devin din ce în ce mai fragmentate și mai diverse. În timp ce acest lucru oferă o gamă largă de opțiuni pentru utilizator, este o barieră în calea societății care merge fără hârtie. Imaginați-vă că veniți la un concert și că vi sa oferit programul – „oh, îmi pare rău domnule, nu acceptăm acest format”. Nu este probabil să existe un standard pentru hârtia digitală pentru o vreme – litigiile legate de brevete între marile corporații care au condus calea au servit pentru a sublinia acest lucru.

Hârtia, pe de altă parte, este omniprezentă. Este convenabil. Știm că, la orice vârstă, vom putea face ceva util cu ea. Cărțile s-ar putea să meargă e-Ink și meniurile de restaurante ar putea merge iBook – dar nu este nimic mai facil decat hartia.
Imprimantele sunt viitorul
Deci, ce se întâmplă în viitor pentru imprimante? Au parcurs un drum lung – de la imprimante cu jet de cerneală până la imprimante laser color , imprimante prin cablu la imprimante fără fir – deci unde se întâmplă în viitor? Trei direcții. În primul rând, va fi o deplasare către imprimante de înaltă definiție pentru detalii extreme (imitația cursei pixelilor de la Apple în arena digitală) și imprimarea rapidă.