Petrecerile pentru copii sunt mereu un prilej de distractie si voie buna pentru a sarbatori momentele frumoase din viata celor mici. La frenzyvr.ro se organizeaza cele mai frumoase petreceri pentru copii prin intermediul realitatii virtuale.

Frenzyvr.ro dispune de 2 camere, iar fiecare camere are echipamente diferite:

– Camera 1 dispune de 4 platforme Omni Virtux 360;

– Camera 2 4x Oculus Quest, 2x Oculus Quest 2 , 3x Valve Index, 1x HTC Vive Pro, 2x Simulator Auto.

De asemenea, vei avea parte de multe Experiente care includ: 14 sisteme VR si 2 simulatoare Auto!

Spre deosebire de alte locuri de joaca la frenzyvr.ro, copiii pot experimenta senzatii noi educative si interesante. In plus, realitatea virtuala nu este doar pentru copii, aici pot veni si adulti dornici sa experimenteze din beneficiile tehnologiei 

Realitatea VR nu este doar un moft pentru cei care doresc sa evadeze din cotidian. De fapt, aceasta tehnologie are multe foloase si in alte domenii de importanta precum:

Realitatea virtuala (VR) a dominat titlurile articolelor tehnologice in ultimii ani cu capacitatea sa de a-si scufunda utilizatorii intr-o lume virtuala, dar sigura. Jocurile sunt printre cele mai cunoscute utilizari ale VR, dar potentialul sau nu se opreste aici. Unele dintre numeroasele intrebari pe care oamenii curiosi le au in minte, sunt: Cum beneficiaza societatea de realitatea virtuala? Si ce este realitatea virtuala in multimedia?

VR in Armata

Militarii din Marea Britanie si SUA au adoptat amandoi utilizarea realitatii virtuale in pregatirea lor, deoarece le permite sa intreprinda o gama larga de simulari. VR este utilizat in toate ramurile serviciului: armata, marina, fortele aeriene, puscasii marini si paza de coasta. Intr-o lume in care tehnologia este adoptata de la o varsta frageda si copiii sunt obisnuiti cu jocurile video si computerele, VR demonstreaza o metoda de antrenament cu efect. VR poate transporta un stagiar intr-o serie de situatii, locuri si medii diferite pentru o serie de scopuri de formare. Armata il foloseste pentru simulari de zbor, simulari pe campul de lupta, antrenament medical, simulare vehicule si tabara virtuala, printre altele. VR este o experienta complet captivanta, vizuala si sonora, care poate replica in conditii de siguranta situatii de antrenament periculoase pentru a pregati si instrui soldatii, fara a-i pune in pericol pana cand nu sunt pregatiti pentru lupta. De asemenea, poate fi folosit si pentru a invata soldatilor niste abilitati mai usoare, inclusiv comunicarea cu civilii locali sau cu omologii internationali atunci cand sunt pe teren. O alta utilizare a sa include tratarea tulburarii de stres posttraumatic (PTSD) pentru soldatii care s-au intors din lupta si au nevoie de ajutor pentru a se adapta la situatiile normale de viata; aceasta este cunoscuta sub numele de Terapie de expunere la realitate virtuala (VRET). Un avantaj cheie pentru utilizarea tehnologiei de realitate virtuala in armata este reducerea costurilor pentru instruire. 

VR in lumea sportului 

VR revolutioneaza industria sportiva pentru jucatori, antrenori si spectatori. Realitatea virtuala poate fi utilizata de antrenori si jucatori pentru a se antrena mai eficient intr-o serie de sporturi, deoarece acestia sunt capabili sa urmareasca si sa experimenteze anumite situatii in mod repetat si se pot imbunatati de fiecare data. In esenta, este folosit ca ajutor pentru antrenament, pentru a masura performanta atletica si a analiza tehnica. Unii spun ca poate fi folosit si pentru a imbunatati abilitatile cognitive ale sportivilor atunci cand sunt raniti, deoarece le permite sa experimenteze scenarii de joc virtual. In mod similar, VR a fost, de asemenea, utilizat pentru a imbunatati experienta spectatorului cu privire la un eveniment sportiv. Radiodifuzorii transmit acum jocuri live in realitate virtuala si se pregatesc sa vanda intr-o zi bilete virtuale pentru jocuri live, astfel incat oricine din orice parte a lumii sa poata „participa” la orice eveniment sportiv. Potential, acest lucru ar putea permite, de asemenea, celor care nu isi permit sa cheltuiasca bani pentru participarea la evenimente sportive live sa se simta inclusi, deoarece se pot bucura de aceeasi experienta de la distanta, fie gratuit, fie la un cost mai mic.

VR in pregatirea medicala 

Datorita naturii sale interactive, studentii la medicina si stomatologie au inceput sa foloseasca VR pentru a practica operatii si proceduri, permitand astfel un mediu de invatare gratuit. Este eliminat riscul de a provoca vatamari sau de a face o greseala in timp ce acestia opereaza pe pacienti reali. Pacientii virtuali sunt folositi pentru a permite elevilor sa-si dezvolte abilitati care pot fi ulterior aplicate in lumea reala. Utilizarea tehnologiei VR in industria medicala este o modalitate eficienta nu numai de a imbunatati calitatea studentilor la instruire, ci ofera, de asemenea, o mare oportunitate de a optimiza costurile, mai ales ca serviciile de sanatate sunt continuu sub presiune, cu bugete restranse.

VR in educatie

Utilizarile VR pentru educatie nu se opresc in domeniul militar sau medical, ci se extind la scolile cu realitate virtuala adoptata si in educatie pentru situatii de predare si invatare. Elevii sunt capabili sa interactioneze intre ei si intr-un mediu tridimensional. Ele pot fi, de asemenea, luate in excursii virtuale, de exemplu, la muzee, facand tururi ale sistemului solar si revenind in timp la diferite ere. Realitatea virtuala poate fi deosebit de benefica pentru studentii cu nevoi speciale, cum ar fi autismul. Cercetarile au descoperit ca VR poate fi o platforma motivanta pentru a practica in siguranta abilitatile sociale pentru copii, inclusiv pentru cei cu tulburari ale spectrului autismului .

Dupa cum putem observa, tehnologia VR nu este doar o simpla evadare sau distractie de o zi, este o tehnologie in toata regula. Faptul ca Frenzyvr.ro ofera camerele cu distractii este un mare bonus, iar petrecerile copiilor vor fi si mai memorabile cu realitatea virtuala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here