Cu toate ca in trecut o fantana se facea foarte greu, in satele romanesti se gaseau zeci de fantani. Sursa de apa independenta ii permitea gospodarului sa creasca animale pe care sa le adape in grajd, sa ude gradinile pentru a avea recolte bogate, sa isi asigure apa potabila si in acelasi timp igiena tuturor membrilor din familie si a casei.

O fantana se sapa in cateva luni pentru ca tehnicile erau anevoioase si nesigure si se lucra manual. Oamenii coborau pe rand in groapa si continuau sa sape, fiind expusi unor riscuri mari, cum ar fi:

-surparea pamantului pe cel aflat la mare adancime;

-scaparea galetii pline cu pamant peste el;

-gasirea unei pungi de gaze naturale care ar fi produs decesul prin asfixie.

Acum munca s-a simplificat si se lucreaza in conditii de maxima securitate.

Exista o firma care face foraje de mica adancime, foraje de mare adancime  si foraje alimentari cu apa. Cu utilaje ultraperformante si cu personal calificat.

Se fac foraje pentru puturi absorbante, pentru fantani, dar si pentru introducerea unor piloni puternici care sa sustina constructii solide. Fundatiile speciale se pot face pentru piloni mari si piloni mici si pentru injectiile de beton care servesc la consolidarea terenului respectiv.

Lucrarile sunt sigure, se fac repede, nu exista niciun risc de accidentare si toata lumea este multumita pe deplin. Datorita utilajelor, sapaturile inainteaza si in momentul in care se intalneste o radacina puternica, pietris sau un teren foarte tare.

Datele de contact ale reprezentantilor firmei sunt pe site, iar raspunsurile lor la consultanta sau la solicitari sunt prompte.

Este bine ca specialistii sa fie intrebati ce tip de foraj este mai avantajos pentru realizarea unei anumite lucrari si in legatura cu tot ceea ce tine de activitatea lor.

Nevoia de foraje va fi mereu la fel de mare, chiar si in eventualitatea in care oamenii vor fi nevoiti sa aiba contracte ferme cu firme autorizate pentru vidanjarea puturilor absorbante zidite pe care le au in curte sau pe care au de gand sa le puna la punct.

Spune si tu parerea...