Omul este liber sa faca alegeri in viata si trebuie sa invete sa isi asume deciziile sale. Este bine sa faci totul cu toata puterea fiintei tale si sa nu regreti nimic in afara raului facut, atat tie insuti/insati, cat si altora.

Uneori facem raul din teribilism. Tin minte cum rupeam margaretele sau florile de cicoare sa le culeg petalele si sa fac sa cada o ploaie colorata in calea mea, cand eram copil. Uneori si trandafirilor le faceam la fel, iar in urma mea gradinile ramaneau urate.

Am ucis multe flori albastre, albe, galbene si rosii, fiindca la vremea aceea nu stiam cat de mult le doare. O floare este pe jumatate moarta, cand a fost rupta din tulpina ei.

Orice decizi, pregateste-te sa iti sustii punctul de vedere! https://www.money-studio.ro/alege-sa-faci-videochat, daca simti ca asta te reprezinta!

Uneori se impune sa alegem discret si sa nu vorbim despre preferintele noastre. Nu imi place niciodata sa intru in dispute politice cu oamenii pe care ii cunosc foarte putin. Am vazut cum degenereaza anumite discutii de acest tip si am promis ca nu ma voi implica niciodata in politica in mod vizibil. Am avut si alte experiente amare. De pilda, am sustinut un candidat din toata inima si dupa ce a fost ales mi-a luat ceea ce mi se cuvenea in mod egal. S-a purtat cu mine si cu familia mea de parca am fi fost impotriva lui.

Citeste si:   Scalado Remove

Aceasta intamplare m-a inteleptit si am hotarat sa fiu cat se poate de discreta, mai ales la alegerile locale si sa nu mai fac publicitate niciunui candidat. Votul este secret si nu vad de ce trebuie sa organizez dezbateri privind optiunile mele politice.

Artistii, scriitorii, sportivii isi atrag multe antipatii in momentul in care isi manifesta simpatia pentru un partid sau altul.

Este suficient sa urmaresti modul in care decurg comentariile aspirantilor la puterea politica pe retelele de socializare, sa iti dai seama cu luciditate al cui interes il apara. De ceva timp, citesc fara sa vreau postarile unei doamne care doreste postul de primar. Nu pierde nicio ocazie sa spuna cat de priceputa si curajoasa este, ce inteligenta este si cum ajuta ea oamenii in mod dezinteresat.

Cat de dezinteresata poate fi lupta cuiva sa ajunga in postul de primar?
Inainte de alegeri se fac promisiuni cu sutele, dupa aceea alesii nostri uita si isi vad propriile interese.

Nu inteleg de ce, in aceste conditii, oamenii se pot insulta in public din cauza celor pe care ii aleg. Sa te certi pentru cei care au la dispozitie tot ce este mai bun in tara aceasta, tu, om obisnuit, care muncesti din greu si pentru bucata de paine, reprezinta o dovada de lipsa de intelepciune.
Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la dreptul cetatenesc de a vota, pentru care inaintasii nostri au luptat pe viata si pe moarte!

Citeste si:   Un cadou util si distractiv!

Oamenii se confrunta cu o mare dificultate legata de alegeri: nu stiu sa respecte si punctele de vedere ale semenilor lor. Nimeni nu imi da dreptul sa proclam alegerea mea ca fiind cea mai buna, fiindca eu nu ma plasez deasupra celorlalti.

Ne lipseste polemica fondata pe principii civilizate. La noi opiniile divergente derapeaza in jigniri dureroase si limbaj vulgar.

Nu exista pic de jena fata de faptul ca si alte persoane citesc comentariile injositoare, ci cearta se aprinde tot mai tare. Stiu persoane care se cearta toata noaptea din cauza gusturilor lor, a princiilor de viata sau politice ori din cauza principiilor religioase.

Un crestin cu educatie minimala nu cade in plasa celor care doresc sa demonstreze lipsa sa de caracter. Este foarte usor sa iti pierzi cumpatul in public si sa izbucnesti, mai rau este sa temperezi lucrurile dupa ce conflictul a izbucnit.

Citeste si:   Motorola Fire - XT316

Cand vor, oamenii se pot cert din orice: din cauza gusturilor lor diferite, fiindca unuia ii place un gen de filme si altuia altul, fiindca unul este topit dupa stilul unui scriitor, in timp ce oponentul sau il detesta.

Imi plac oamenii care isi sustin calm, fara patima, dar cu argumente serioase, alegerile si ideile!

O prietenie adevarata nu se strica fiindca oamenii gandesc diferit. Cel mai greu este cand membri aceleasi familii ajung sa se urasca de moarte sau sa se desparta din cauza opiniilor politice total opuse. Universul se compune din elemente diferite si noi, oamenii, suntem diferiti. Trebuie sa acceptam diversitatea lumii in care traim si sa ne bucuram de ea. La inceput vorbeam despre asumarea alegerilor, dar ma refeream de fapt la asumarea tuturor responsabilitatilor si riscurilor care decurg din ele. Nu este o dovada de maturitate sa consideram pe altcineva vinovat de suferinta pricinuita de propriile decizii.

Nu stiu de ce se cearta oamenii, cand ei au fost lasati pe lume sa se ajute reciproc si sa se inteleaga? Suntem liberi sa alegem corect, sa ne purtam decent si sa inflorim aceasta lume impreuna!

Spune si tu parerea...