Destept a fost cel care a inventat faianta baie si pardoseala facuta din gresie in special in anumite incaperi ale casei!

Tin minte cum peretii bucatariei noastre se faceau negri de fum sau albastri de mucegai din cauza umezelii. In primavara acestui an am fost in Cappadochia si am vazut bucatariile acelea subterane care aveau peretii acoperiti cu un strat de funingine, care se radea efectiv in fiecare an ca oamenii sa nu mai vada negru in jurul lor cand pregateau mancarea sau cand se hraneau.

Cu faianta sau gresie, lucrurile ar fi stat diferit, fiindca s-ar fi spalat cu substante potrivite. Este adevarat ca in bucatariile din orasul interzis focul se facea in vatra din mijlocul camerei, dar gresia sau faianta ar fi salvat totul.

Ma gandesc ce usor ar fi fost ca incaperea sa fie spalata cu un jet puternic de apa cu detergentii potriviti. Toata negreala ar fi curs pe pardoseala si oamenii nu ar fi fost obligati sa respire mirosul acela de funingine.
La fel stau lucrurile si in zilele noastre. Ne intereseaza si aspectul unei camere, dar si sa fim sanatosi si sa nu ne imbolnavim din cauza ei.
Mucegaiurile determina aparitia unor boli respiratorii. In afara faptului ca peretii albastri predispun la depresie, mirosul acela intepator nu face bine nimanui.

Citeste si:   4 sfaturi pentru achizitionarea unei motocoase

Pentru cai respiratorii curate si plamani sanatosi avem nevoie de case zugravite proaspat, aerisite si stralucitor de curate. Cu faianta peretii s-ar mentine mereu curati, fiindca pot fi spalati temeinic de cate ori simtim ca s-au incarcat de mirosuri sau de pete.
La bucatarie, uneori meniul se scrie direct pe perete deasupra aragazului. In trecut, petele acelea de grasime erau imposibil de acoperit cu var. Oamenii slefuiau petele cu greutate si le acopereau cu var dand de mai multe ori in acel loc.

Acum lucrurile stau mult mai simplu. A sarit ulei sau untura pe pereti, faianta este curatata cu cele mai bune substante, in bucatarie miroase a proaspat si in plus peretele ramane curat ca lacrima. Am patit toate aceste lucruri. Ce nu a fost pus pe peretele de la bucatarie inainte de a-mi pune faianta? Am avut de la pete dezagreabile de ou, pana la suc de rosii si stropi de ulei incins si de untura.

La fel de necesara este faianta si in baie. Vad cum se abureste oglinda si ma gandesc cat de rau ar fi ca toata apa aceea sa intre in var si in perete.

Citeste si:   Oportunităţi pentru geamuri: autocolantele

Cu faianta este altceva, fiindca rezista la umiditate si protejeaza si lemnul de sub ea si tot ce intra in componenta baii respective.
Ca apa din baie sa nu intre in perete pe sub faianta este ideal sa se cumpere faianta rectificata, chiar daca este putin mai scumpa, fiindca se poate monta perfect si nu ramane niciun locsor liber prin care sa se infiltreze umiditatea.

In magazinul Gudart gasiti sute de modele de gresie si de faianta care arata foarte frumos, dar si gresie si faianta rectificata, care se asaza perfect pe pardoseala sau pe perete.

In concluzie, nu va lasati bucatariile si baile oricum, fiindca veti plati mai scump. Aproape toata lumea a inteles ca nu se poate fara pereti imbracati in faianta, dar in privinta gresiei mai sunt retineri, fiindca oamenii se tem sa nu alunece pe gresia uda. Exista covoare antiderapante si gresia este buna fiindca nu lasa sa putrezeasca lemnele din casa. In bucatarie si in baie, aburii se infiltreaza peste tot, de aceea mai este nevoie si de o hota ca totul sa fie perfect.

Investitia in aceste materiale menite sa protejeze intreaga constructie de umezeala este obligatoriu sa se faca, sa nu platiti mai scump dupa aceea. O talpa sau o grinda daca necesita inlocuire, se strica mult mai mult din casa, fiindca nu se poate ajunge la ea direct.

Citeste si:   De ce sa instalezi un elevator

In magazinul Gudart.ro se gasesc gresie si faianta produse de Versace si Valentino, cu aspect de marmura, de beton, de lemn sau de material textil. Multe dintre aceste produse fara de care baie si bucataria nu ar fi atat de curate si de rezistente sunt adevarate tablouri pe pereti si covoare pe pardoseala. Nu am vazut un magazin mai aprovizionat ca acesta si cu modele atat de frumoase si de variate.

De aici isi cumpara gresia si faianta arhitectii cu gust, cand isi fac case sau se ocupa de constructia unui imobil, managerii hotelurilor cu multe stele si proprietarii de restaurant, dar si oamenii iubitori de frumos si de durabil.

Nu este greu sa plasezi comanda si ea sa fie livrata prompt la domiciliu, cel mai greu este sa alegi marfa din atatea culori si aspecte.
Filtrul ne ajuta sa selectam si marimea dorita si spatiul pentru care comandam aceste produse.

Cand imi propun sa ma relaxez, imi fac o ceasca de cafea buna sau de ceai aromat si trec in revista toate aceste produse de lux, aduse pentru noi tocmai din Italia.

Spune si tu parerea...