Epilarea cu ceara este una din cele mai convenabile metode pentru a indeparta parul de pe picioare, axile sau zona inghinala. Epilarea cu ceara este foarte eficienta pentru ca smulge parul in profunzime si cresterea va fi mult mai lenta decat daca folosim epilarea cu lama de ras, de exemplu. Insa, poate nu stiai, dar exista mai mult tipuri de ceara pe care sa le folosesti. Este vorba despre ceara la cald, ceara la rece sau ceara orientala, cunoscuta si sub numele de pasta de zahar.

Acum, sa vedem avantajele si dezavantajele epilarii cu ceara la cald in comparatie cu ceara la rece si cea orientala, astfel incat sa o alegem pe cea mai potrivita in functie de nevoile noastre.

Ceara la cald

Dintre diferitele metode de indepartare a parului in exces, epilarea cu ceara la cald este cea care garanteaza o durata mai mare intre doua epilari. Firele de par sunt smulse de la radacina si cresc din nou dupa aproximativ 4 saptamani. In plus, epilarea cu ceara fierbinte slabeste firele de par care, in timp, isi reduc numarul si sunt mai subtiri.

Dezavantaje

Este o metoda destul de dureroasa de indepartare a parului si poate provoca o usoara roseata timp de 2 ore dupa epilare. Este nevoie de ceva timp pentru ca ceara sa atinga temperatura si consistenta potrivite pentru a fi folosita si pentru a o incalzi trebuie folosit un decantor ceara. Prin urmare, este o metoda mai lenta de indepartare a parului. Epilarea cu ceara la cald nu poate fi utilizata daca suferi de fragilitate capilara, vene varicoase si insuficienta venoasa, deoarece caldura provoaca vasodilatatie temporara. Prin urmare, nu este recomandata nici femeilor insarcinate, mai ales in primele trei luni de sarcina, perioada in care exista o fragilitate capilara mai mare.

Ceara la rece

Ceara la rece se vinde in benzi gata preparate si pre-dozate. Sunt folosite imediat si apoi aruncate fara a fi nevoie de echipamente. Este o metoda foarte rapida de indepartare a parului.

Pe piata o gasim in diverse formate pentru a se adapta la toate partile corpului: picioare si brate, zona bikini, axile si fata.

Dezavantaje

Epilarea cu ceara la rece nu este potrivita pentru parul prea scurt. Daca parul este incorect epilat, pot sa apara iritatii. Pentru a epila suprafete mari ale corpului trebuie sa folosesti multe benzi.

Ceara orientala (sau pasta de zahar)

Ceara orientala se prepara acasa cu ingrediente simple: apa, zahar si lamaie. De asemenea, poti gasi, la un pret convenabil, gata preparata, la epilatpro.ro. Este mai delicata si poate fi folosita si pe pielea mai sensibila. In plus, este economica, deoarece este preparata acasa cu putine ingrediente si, daca este cumparata, este mai ieftina. Este solubila in apa si, prin urmare, reziduurile sunt usor eliminate. In plus, concentratia ridicata de zahar impiedica proliferarea bacteriilor. Poate fi apoi refolosita a doua oara.

Dezavantaje

Necesita o experienta minima in pregatire, comparativ cu alte metode si este usor sa gresesti consistenta. De aceea, cel mai bine este sa o achiztionezi gata pregatita. Daca este prea fierbinte, amestecul va fi lipicios, in timp ce, daca este prea rece, nu va adera bine la par. Nu este potrivita pentru parul prea scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here