Izolarea casei se dovedeste in timp a fi una din cele mai bune investitii, deoarece astfel casa isi mentine o temperatura constanta, umezeala nu patrunde, iar daca este facut corespunzator nici sunetele de afara nu vor penetra linisea locuintei. Magazinul online e-izolatii.ro a devenit renumit pentru produsele sale profesionale in materie de izolare fonica. Pe site-ul E-izolatii clientii vor gasi saltele lamelare vata bazaltica Larock eficiente atat pentru izolare termica, cat si pentru cea fonica.

Izolarea termica si fonica a echipamentelor de distributie a caldurii se face pentru: 

-boilere;

-rezervoare;

-conducte si sisteme de ventilatie;

-alte suprafete curbe. 

Ce beneficii are acest produs?

-termoizolator excelent;

-la temperaturi ridicate nu degajeaza fum si nu curge;

-are capacitati superioare de termo si fonoizolare;

-impermeabil pe toata sectiunea, picaturile de apa se scurg de pe suprafata, dar in acelasi timp permeabil la vapori;

-nu dauneaza sanatatii;

-are forma si volumul constant pe toata durata vietii;

-nu este supus procesului de imbatranire;

-este rezistent la micro-organisme si la rozatoare;

-este usor de modelat prin taiere;

– ajuta la prevenirea aparitiei condensului datorita materialului pe baza de structura cu celule inchise;

-este solutie sigura in caz de incendiu: nu propaga si nu intretine arderea;

-impiedica extinderea focului. 

Sunetul se propaga in orice locuinta pe trei cai: direct (dintr-o camera in alta, prin structura peretelui despartitor), printr-o structura adiacenta (dintr-o camera in alta prin tavan, pardoseala si peretii laterali) si prin „scurgeri” (prin crapaturi in pereti, usi si ferestre etansate necorespunzator, tevi neizolate si zidarie de slaba calitate).

Citeste si:   Ceasuri de mana si tehnologia...

Exista doua modalitati de propagare a sunetului prin pereti. In primul mod, sunetul se propaga prin structura peretelui despartitor. Cu cat structura peretelui este mai rigida, cu atat sunetul se propaga mai bine. In al doilea mod, sunetul se propaga prin cavitatile de aer. In acest caz, peretele despartitor din gips carton actioneaza ca o uriasa membrana care vibreaza din cauza cavitatii de aer dintre placi. 

In categoria materialelor care sunt folosite pentru izolarea fonica a peretilor locuintelor se numara: vata din fibra de sticla, blocurile ceramice sau pluta expandata. Aceasta din urma alternativa este un material natural si ecologic. Implica cheltuieli mai mari, dar are si cateva avantaje. Unul este ca pluta poate fi lipita cu adeziv mineral direct pe pereti, al doilea este acela ca pluta este foarte subtire si este eonomisit mai mult spatiu. Dar marele avantaj pentru pluta este acela ca nu doar izoleaza, dar absoarbe si zgomotul. In plus are un foarte bun randament in izolarea termica si este ideala nu doar pentru izolarea fonica a pretilor, ci si pentru izolarea fonica a tavanelor si podelelor, dar fiind faptul ca este foarte rezistenta in timp.

Revenind la vata din fibra de sticla care este cea mai folosita metoda, avantajul major il reprezinta pretul scazut si efectul de izolare termica care vine la pachet cu cel de izolare fonica. Dar nicio protectie nu este insa maxima, randamentul fiind undeva pe la 50%. Efectul de izolare fonica a peretilor este maxim daca vata din fibra de sticla este foarte densa, dar in felul acesta isi pierde din randamentul de izolare termica. Un specialist stie care este densitatea optima, asa ca merita consultat.

Citeste si:   Doua masini electrice prezente la standul Kaufland E-Rally Team de la Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2018, Trofeul Sinaia

Un alt material este celuloza, utilizata in izolarea mansardelor este un material pufos, obtinut din hartie de ziare reciclate care au fost taiate foarte subtire. Daca i se adauga ignifugare si alti aditivi nu este atractiva pentru rozatoare, nu putrezeste si necesita putina energie pentru a fi produsa. Probleme ar putea sa apara daca este expusa la umiditate mare, ar putea sa elibereze mirosuri de cerneala sau sa-si piarada capacitatile ignifuge.

Din celuloza pot fi, de asemenea, create placi atunci cand este adaugata panza de iuta, poate fi tratata cu borax pentru rezistenta la foc si putrezire.

Placile de Polistiren expandat sunt singurele placi create fara clorofluorocarbon sau hidroclorofluorocarburi – ambele substante care distrug stratul de ozon.

Polistirenul este de doua tipuri: expandat (EPS) si extrudat (XPS). Polistirenul tip EPS este un material poros, cu o buna permeabilitate la vapori. Polistirenul expandat din comert are diferite valori de conductivitate termica, rezistenta termica si rezistenta la compresiune. De asemenea, polistirenul expandat este disponibil pentru cumparare la diferite grosimi. Datorita proprietatilor sale, polistirenul se foloseste, de regula, la izolarea exterioara a peretilor. El mai poate fi folosit cu succes si la izolarea acoperisurilor cu sarpanta din lemn si a teraselor. 

Citeste si:   Vreau să vină vara mai repede

Polistirenul tip XPS are, ca si polistirenul expandat, valori diferite de grosime, conductivitate termica, rezistenta termica si rezistenta la compresiune. Spre deosebire de polistirenul EPS, polistirenul XPS are o permeabilitate redusa la vapori (adica nu permite peretilor sa respire) si o rezistenta mecanica ridicata. De aceea, polistirenul extrudat nu se utilizeaza la placarea fatadelor, ci la fundatii, pardoseli, subsoluri si terase circulabile. 

Al doilea cel mai utilizat material de constructii la izolarea termica, pe tot cuprinsul tarii, este vata minerala. Asemenea polistirenului, vata minerala este de doua tipuri: vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica. Ambele tipuri poti fi utilizate pentru izolarea termica a unei casei din caramida sau din BCA. Caracteristicile comune ale vatei de sticla si ale vatei bazaltice sunt:

– izoleaza termic foarte bine; 

– protejeaza locuintele impotriva zgomotelor; 

– sunt incombustibile, adica nu ard; 

– rezista la apa;

– sunt durabile.

Este important sa cosnultam un expert inainte de a alege materialele de izolare necesare pentru casa. Site-ul e-izolatii.ro poate sa ofere informatii precise despre materiale de calitate, iar preturile sunt avantajoase!

Spune si tu parerea...