Mulți oameni folosesc termenii anvelope de vară și anvelope all season, însă există o diferență semnificativă. În funcție de modul în care conduceți, de ce fel de mașină conduceți și de climatul dvs., veți vedea avantaje mari între ele. Înțelegerea acestor diferențe vă ajută să alegeți cele mai bune anvelope all-season sau cele mai bune anvelope de vară pentru dvs.

Care sunt anvelopele de vară sau anvelopele de performanță?

Anvelopele de vară sunt adesea denumite anvelope de performanță. În mod tradițional, au fost utilizate de către pasionații de mașini care doreau o anvelopă de înaltă performanță Goodyear  care să se potrivească cu vehiculul de înaltă performanță. Din ce în ce mai mult, anvelopele de vară sunt achiziționate de cei care doresc să profite cât mai mult de unitatea lor în timpul sezonului de vară. Acestea oferă o mai bună aderență, manevrabilitate și frânare atunci când temperatura crește peste 7 ° C decât anvelopele all-season. Acestea oferă cea mai bună manevrare posibilă pe suprafețe calde și uscate, dar sunt, de asemenea, concepute pentru a face față condițiilor umede ale drumului în timpul lunilor de vară. Când este vorba despre o anvelopă de vară, ne referim o anvelopă concepută pentru a vă oferi cea mai bună experiență de conducere în lunile caniculare de vară.

Care sunt toate anvelopele de sezon?

Tot sezonul este un nume greșit care a fost dat în jurul anilor ’70. Este folosit pentru a descrie anvelopele care sunt proiectate să funcționeze adecvat în toate anotimpurile, dar adevărul este că pentru iernile canadiene, adecvarea nu este suficient de bună. În timp ce doar 51% dintre canadieni cumpără de fapt anvelope de iarnă, acest lucru nu înseamnă că nu sunt necesare.

De ce este importanta temperatura de 7 ° C?

Atunci când temperatura scade sub 7 ° C, materialul din care sunt confectionate anvelopele all-season se întărește, ceea ce înseamnă distanțe mai mari de frânare și mai puțin control al manevrabilității. Într-adevăr, o anvelopă pe tot parcursul sezonului este o anvelopă care este făcută pentru a conduce în ușoare variații ale temperaturii și climei, dar nu este niciodată recomandată să le aveti montate pe  mașină în timpul iernilor geroase.

Unul dintre aspectele importante ale alegerii anvelopei de vară este siguranța și securitatea. Pentru acei șoferi care doresc cea mai bună aderență și tracțiune în timpul vremii calde de vară, precum și pe suprafețe umede, se pot baza vara pe cea mai bună performanță. Cele all-season sunt proiectate pentru a vă oferi performanțe în orice condiții, dar nu performanțe excepționale. Anvelopele de performanță sunt construite pentru performanțele de vârf si anume, siguranță maximă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here