Se intalneste foarte des la secțiunea transversală a forajului orizontal direcțional sub și peste un râu. Găurirea orizontală pe direcție orizontală  numită și forare direcțională  sau foraj direcțional, este o metodă de instalare a conductelor subterane și a conductelor de la suprafață de-a lungul unei traiectorii prescrise. Procesul este utilizat pentru instalarea conductelor de telecomunicații și cabluri de alimentare, linii de apă, linii de canalizare, linii de petrol, conducte de produse și carcase utilizate pentru remedierea mediului, sunt utilizate pentru trecerea căilor navigabile, a căilor rutiere, a zonelor aglomerate, a zonelor sensibile din punct de vedere ecologic și a oricărei zone în care alte metode sunt mai scumpe sau mai puțin viabile. Forajul orizontal directionat este folosit în locul altor tehnici din următoarele motive:

Citeste si:   Calatoria

Exista mai puține întreruperi ale traficului

Costurile sunt mai scăzute

Este posibilă o instalare mai înaltă

Este posibilă o instalare mai lungă

Nu este necesară o groapă de acces

Timpul de finalizare mai scurt

Capabilități direcționale

Este mai sigur pentru mediu

Pereti mulati

Pereții de reținere sunt fabricați utilizând sistemul „perete dublu”, completat cu umplutură din beton armat. Toți peretii de rețineret sunt conceputi special pentru a răspunde cerințelor clienților.

Pereții de susținere sunt ideali pentru perimetrul unui depozit, unde pot să se extindă de la un pilon la altul fără nici un suport intermediar sau fundație.

De asemenea, peretele poate fi folosit pentru a înlocui peretele de reținere tradițional, în cazul în care peretele geaman înlocuiește tija peretelui și se așează pe barele de pornire în mod normal.

Citeste si:   O mama grijulie

Compactare dinamica

Compactarea dinamica este o tehnică importantă de îmbunătățire a solului, capabilă să compacteze o mare varietate de soluri slabe. Îmbunătățirea terenului are ca rezultat creșterea capacității de rulare și reducerea decontării. În acest fel, condițiile de sol pe multe situri marginale pot fi îmbunătățite până la punctul în care fundațiile superficiale pot fi utilizate fără excavări profunde.

Cu compactarea dinamica solul este supus unor tampoane de suprafață repetate folosind o greutate mare de oțel și beton. De obicei, tamperul cântărește între 5 și 10 tone, scăzând în cădere liberă de la înălțimi de până la 10 metri. Tachetul este lăsat de câteva ori pe un model de rețea pentru a forma o trecere. Pot fi necesare două sau trei treceri pe un amplasament, în funcție de tipul și starea solului. Imprimatele formate la fiecare poziție de picurare sunt umplute cu material granular după fiecare trecere.

Citeste si:   Imprimantele: au un loc în viitor?

Modelul de tratare, nivelul de energie, numărul de treceri trebuie să fie proiectate astfel încât să țină seama de condițiile solului, tipul de dezvoltare și capacitatea portantă necesară și caracteristicile de așezare. Este esențial să aveți o înțelegere aprofundată a solurilor înainte de tratament și să mențineți un control foarte strict în toate fazele lucrării. În mod tipic, testarea se face cu ajutorul unei sonde de foraj sau a unui penetrometru conic static, aliat cu măsurarea volumului de imprimare și a decontării suprafeței. Aceasta verificare se realizează în timpul contractului dinamic de compactare profundă.

Spune si tu parerea...