Jocurile video in ziua de astazi reprezinta o industrie la fel de mare precum cea a fotbalului, o industrie care este in continua crestere si care are cereri tot mai mari. Sunt cereri atat de mari, incat multe jocuri necesita propriile servere pentru a fi jucate. De aceea, multe firme de hosting precum hostclub.ro ofera gazduire jocuri la cel mai bun pret.

Serverele de jocuri difera, astfel incat raspunsul depinde de tipul lor concret. Pur si simplu, un server de joc este un computer dedicat care detine un cod de server si ofera acces multor jucatori pentru a intra simultan in joc.

Tipul unui server de joc depinde de genul jocului. Jocurile orientate spre actiune se bazeaza de obicei pe un server dedicat, in timp ce majoritatea platformelor de consola folosesc tipuri de server mai complicate pentru a procesa semnale in timp real. Jocurile de strategie folosesc sisteme de la egal la egal, iar serverele de ascultare sunt de obicei preferate pentru jocurile de consola.

Cine controleaza un server dedicat si cum functioneaza?

De obicei, majoritatea serverelor dedicate sunt controlate de dezvoltatorii sau distribuitorii jocului care nu interactioneaza niciodata cu jucatorii. Cu toate acestea, exista asa-numitele „clanuri” care isi pot dezvolta propriile servere si isi pot stabili propriile reguli de joc.

Serverele dedicate sunt ferme si exista indiferent daca o sesiune de joc are sau nu jucatori. Cel putin un jucator trebuie sa inceapa un joc nou si nu se va incheia pana cand toti jucatorii nu vor parasi jocul. Companiile dedicate de gazduire trebuie sa se asigure ca sesiunile de joc nu au intarzieri.

Dezvoltatorii efectueaza mai multe sarcini pentru a se asigura ca jocurile functioneaza bine. Ei petrec mult timp infiintand si stabilind relatii de afaceri cu furnizorii lor de gazduire. In timpul configurarii serverului de jocuri, trebuie sa se asigure ca serverele au suficienta latime de banda, CPU si memorie pentru a rula cu succes sesiunile de joc.

Ceea ce stim despre gazduirea web tipica nu are nimic de-a face cu ceea ce este gazduirea jocurilor. Gazduirea web va ofera un loc pe serverul in care va stocati site-ul web. Cu toate acestea, nici cea mai buna gazduire nu este intotdeauna potrivita pentru un server de jocuri. Problema este ca serverul de joc necesita o abordare speciala, precum si echipamente puternice si o capacitate mare de trafic.

In general, gazduirea jocurilor ofera un server dedicat pentru gazduirea platformelor de jocuri. Un astfel de server trebuie sa corespunda tuturor caracteristicilor necesare. Practic, va ofera acces la joc prin intermediul furnizorului de hosting. Functioneaza 24/7 pentru a va asigura ca puteti accesa jocul in orice moment al zilei. Gazduirea jocurilor este caracterizata in mod special de un sistem de control convenabil, acces rapid la setarile parametrilor si capacitatea de a personaliza si instala pluginuri suplimentare.

Principala diferenta intre gazduirea web si cea a jocurilor este ca prima permite descarcarea si procesarea programelor necesare pentru o operatiune a site-ului web. Gazduirea jocurilor, la randul sau, ofera un server de jocuri gata pregatit, fara a descarca programe suplimentare.

Va rugam sa retineti ca nu orice companie de gazduire isi poate furniza resursele pentru gazduirea specifica a serverelor de jocuri. Daca vreti vreodata sa gazduiti un server de jocuri, luati in serios procesul de alegere a serverului de joc corespunzator ca si cum ati alege un furnizor de gazduire pentru pagina web.

Unul dintre avantajele de top ale investitiei intr-un server dedicat pentru jocuri este ca detineti un control complet asupra experientei de joc si suficienta putere pentru a va realiza visele de joc.

Puteti configura serverul cum doriti, inclusiv alegerea sistemului de operare, instalarea de scripturi personalizate si configurarea jocului.

De asemenea, puteti controla cati jucatori aveti in joc, astfel incat sa nu aveti prea multi oameni care consuma memoria. In plus, puteti juca orice joc doriti si puteti stabili regulile jocului, cum ar fi cate runde vor exista, ce constituie o victorie, ce arme sunt permise si interzise si multe altele.

Cand utilizati propriul computer, consola sau masina pentru a gazdui un joc de utilizatori de internet priceputi, computerul este potential expus riscului.

Serverele dedicate se pot lauda cu o securitate ridicata din mai multe motive. In primul rand, companiile de gazduire investesc foarte mult in securitatea cibernetica, inclusiv protectie DDoS avansata, firewall-uri excelente, backup-uri manuale si backup-uri programate.

Administratorii au, de asemenea, control complet asupra cine se poate conecta la server, asa ca stiu cine joaca jocul in orice moment, protejand serverul de intrusi.

Si, va puteti rezerva serverul dedicat pentru jocul ales si numai pentru jocul ales. Cand nu exista alte aplicatii in fundal, suprafata atacului este minuscula.

Un alt avantaj al unui server dedicat este ca poti controla complet jocurile pe care le joci si jocurile pe care nu le joci.

Aceasta include crearea unui mediu privat mai matur sau crearea unui mediu complet prietenos cu familia. Deoarece aveti controlul asupra serverului, veti decide ce se intampla si ce nu se intampla pe serverul  dedicat de jocuri.

Exista, de asemenea, unele jocuri care sunt prea complexe pentru a putea juca cu mai multi jucatori cu un computer sau o gazda de consola. Un server dedicat ofera RAM si CPU robuste, astfel incat sa va puteti bucura de aceste jocuri fara intarzieri sau blocari.

Este foarte avantajos sa optezi pentru un serviciu de gazduire jocuri, mai ales daca jocul in sine reprezinta o investitie care poate genera venituri. Hostclub.ro ofera servicii serioase si avantajoase!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here