Nursingul poate fi descris atat ca stiinta, cat si ca o arta in sine. Este o profesie care se face cu inima si mintea. In aceasta meserie se afla un respect profund pentru demnitatea umana si o intuitie absoluta pentru necesitalie pacientilor. Aceasta este inima. Totul este sustinut de minte care presupune o pregatire riguroasa. Pentru ca nursingul presupune o gama diversificata de specialitati si abilitati complexe, persoanele care aleg sa fie asistenti medicali au nevoie de putere, de pasiune si experienta. Nursingul are acelasi etos, oriunde: ingirjirea, fara ezitare, a pacientului. Este nevoie de multa gandire critica si de judecata complexa pentru a analiza inclusiv datele stiintifice in legatura cu necesitatile bilogice, fizice si comportamentale ale pacientului. Astfel se asigura faptul ca fiecare bolnav, indiferent de nationalitate, rasa, sex, varsta, din spital sau chiar din locuri de detentie, primeste cele mai bune ingrijiri medicale cu putinta.

Citeste si:   Te-ai gandit vreodata la efectele acarienilor asupra ogranismului tau sau ce sunt acestia mai exact?

Ce fac mai exact asistentele? Nu exista un raspuns exact pentru asta. In functie de domeniul in care este practicata aceasta profesie, responsabilitatile asistentelor pot fi extrem de diferite. Acestea pot aplica tratamente in spitale, sau pot face vaccinul copiilor in scoli. Asistentele sunt cele care, prin experienta, etica si profesionalism, se asigura ca pacientul este cat se poate de bine tratat si ca totul este conform indicatiilor medicale. Toate asistentele trebuie sa treaca printr-un training cat se poate de complex. In afara de lucrul direct cu pacientul, asistentele medicale fac cursuri de specialitate.

Acestea sunt din ce in ce mai complexe datorita evolutiei constante din domeniul medical. In plus, exista o bibliografie complexa pe care asistentele trebuie sa o ia in considerare. In Romania, una din cele mai apreciate carti in domeniu este Ghid de Nursing, scrisa de Lucretia Titirca. Autoarea este un nume arhicunoscut in domeniul nursingului, avand la activ peste 10 titluri recomandate si apreciate, inclusiv de medici. Chiar si viitorii doctori apreciaza lucrarile sale, cosniderandu-le o lectura importanta in ceea ce priveste cele mai elementare practici de ingrijire a pacientului. Asistentele au o slujba complexa care priveste mai mult decat respectarea unor indicatii. Asistenta trebuie sa fie sprijin moral pentru pacient, dar si pentru familia acestuia.

Citeste si:   Becuri LED

In Romania, pentru a deveni asistenta trebuie urmate cursuri de specialitate, dupa care se dau examene extrem de importante. Cartea mai sus amintita face parte din lecturile obligatorii de examinare sau pentru concursurile posturilor disponibile in spitale si clinici. Indiferent de specialitatea unei asistente, toate cele care practica aceasta profesie urmeaza acelasi proces. Este vorba despre metode stiintifice ce au scopul de a furniza cel mai bun tratament medical. Printre acestea se numara diagnosticare, prin care asistenta ia in considerare atat simptomele fizice, cat si cele comportamentale. O asistenta este astfel capabila sa puna un diagnostic. O asistenta, de asemenea, poate sa stabileasaca anumite metode ce pot duce a recuperarea sanatatii pacientului, ca mai apoi, in cazuri de spitalizare, sa asigure implementarea tratamentului. Astfel procedurile asigurate de asistente vor fi de calitate, iar cel mai mare beneficiar va fi, intotdeauna pacientul care reprezinta prioritatea practicantilor acestei meserii.

Citeste si:   Siguranta si educatie la standarde inalte

Spune si tu parerea...