Reprezentand pentru prima data in Romania o companie vestica ce se ocupa nu doar de recoltarea de celule stem, ci si de informarea publicului larg despre beneficiile pentru sanatate pe care acest procedeu le poate aduce, banca Stem Sure este lider de piata in materie de proceduri de tip regenerativ ce au ca punct central de interes intrebuintarea de celule de acest fel. Asadar, aparte de cele peste 80 de maladii din spectrul hematologic ce beneficiaza de pe urma acestui tip de tratament, progresele semnificative inregistrate in ultimii ani in domeniul medicinei regenerative par sa indice adaugarea mai multor noi patologii pe lista celor ce vor adauga la schema de tratament si un posibil transplant de celule susa de tip mezenchimale.

In ceea ce priveste informatiile structurate pe acest subiect, importanta documentarii din surse sigure poate fi cruciala pentru viitorii parinti, fapt pentru care stemsure.ro pune la dispozitia tuturor celor interesati de ultimele descoperiri in domeniu stiri pertinente, formulate in termeni colocviali, usor de inteles si accesat pentru toata lumea. In acest mod, nu doar ca puteti tine pasul cu noutatile din lumea medicala, dar puteti beneficia si de informatii cu privire la cele mai bune oferte in ceea ce priveste procedura de recoltare de celule stem.

Ce sunt celulele stem

Citeste si:   Cum sa ne ingrijim corect dantura

Definite ca fiind elemente celulare nediferentiate la momentul prelevarii, celulele stem isi datoreaza importanta clinica capacitatii regenerative extraordinare, abilitate ce le face potrivite pentru a se specializa ulterior in aproape orice tip de tesut. Ca metoda de clasificare, acestea pot fi impartite in compusi de origine embrionara, descoperiti doar in organisme umane cu o varsta de maxim 7 zile, sau celule de natura hematopoietica ori mezenchimala, primele fiind la indemana spre a fi recoltate pe tot parcursul vietii, in timp ce ultima categorie fiind disponibila pentru a fi stocata doar la momentul nasterii. Printre rolurile cele mai importante ale acestora amintim diminuarea reactiei de tip „grefa contra gazda” in cadrul unui transplant, regenerarea zonelor ischemiate prin inlocuirea materiei celulare ce nu mai este viabila si combaterea proceselor inflamatorii.

Citeste si:   Cand au aparut sandalele?

Rolul celulelor stem in organism

Desi in esenta sunt considerate elemente celulare nediferentiate, componentele stem se pastreaza viabile in organismul uman pe toata durata vietii, diferenta notabila fiind data de faptul ca celulele ulterior extrase din sangele periferic nu vor mai avea aceleasi posibilitati de a se metamorfoza in la fel de multe elemente diferite, fiind indeosebi utilizate cu succes in tratarea maladiilor din spectrul hematologic, prin intermediul transpantului autolog. Celulele stem mezenchimale, desi viabile pentru a fi recoltate doar la momentul nasterii, sunt cu atat mai valoroase cu cat pot avea un efect benefic asupra regenerarii mai multor tipuri de tesuturi, fiind o componenta cheie in dezvoltarea tratamentelor in domenii precum chirurgia cardiovasculara, ortopedia sau tratamentul marilor arsi. Dat fiind faptul ca la nivel celular, rolul regenerativ al acestora a fost atestat atat pentru componente precum adipocite, fibroblaste sau condrocite cat si pentru precursori neuronali, hepatici sau pancreatici, noile tratamente de viitor ar putea include acest tip de terapie si in maladiile de tip degenerativ de natura neurologica sau in patologiile metabolice precum diabetul.

Citeste si:   Spameri sunt si nesimtiti

Ce tipuri de boli sunt abordate prin intermediul transpantului

In ceea ce priveste tratamentele considerate a fi de prima linie pentru maladiile de natura hematologica, transplantul de celule stem se afla in topul optiunilor, acesta fiind precedat de utilizarea chimioterapicelor ce au rol in stoparea proceselor de alterarea celulara ce afecteaza secventa de dezvoltare a acestora. Printre cele peste de 80 de boli ce pot fi abordate astfel se numara varii tipuri de leucemii, limfoame, leucodistrofii, tulburari fagocitare si mieloproliferative, precum si imunodeficiente dobandite genetic. Astfel, daca si dumnevoastra doriti sa aprofundati acest subiect dintr-o sursa completa si verificata, nu ezitati sa accesati stemsure.ro pentru a va informa.

Spune si tu parerea...