Sunt extrem de fericita pentru faptul ca din ce mai multe institutii si canale media promoveaza alaptatul sugarului, pe cale naturala, cel putin pana la 6 luni. In afara cazului in care exista probleme de genul lipsa lactatiei sau afectiuni ce impiedica alaptarea bebelusului, toate mamele ar trebui sa constientizeze cat de important este acest proces atat pentru femeie, dar mai ales pentru copil. Laptele matern are proprietati miraculoase pentru cel mic. Dar, vine o vreme cand laptele mamei se intampla sa nu mai fie suficient si nu il mai satura. Nu renuntam la alaptat decat daca lactatia nu mai este. De obicei, acest lucru se intampla in jurul varstei de 6 luni. Cand sugarul a trecut de primele doua trimestre de la nastere, trebuie sa incepem diversificarea deoarece, dupa acesta perioada sistemul digestiv al copilului este mult mai dezvoltat si poate sa digere, usor, si alimente solide. In cazurile in care mama nu a putut alapta niciodata sau nu mai are lapte dupa cele 6 luni, din momentul in care incepem alimentatia mixta, ii putem da copilului lapte praf de continuare. Atunci cand am pornit cu o formula de lapte, e bine sa continuam cu aceeasi formula. Daca e prima data cand dam lapte praf celui mic, trebuie sa consultam obligatoriu pediatrul sau nutritionistul. Niciodata nu ii administrati sugarului lapte praf dupa ureche pentru ca acest lucru poate duce la complicatii. Apoi, dupa ce medicul v-a recomandat o formula de lapte, introduceti treptat produsul pe langa alimentatia mixta.

Citeste si:   Samsung Galaxy S8 este foarte fragil, dar reparatiile nu sunt prea costisitoare

Din ce in ce mai mult medici pediatrii recomanda formula de lapte praf Topfer. Compania germana Topfer are o vechime pe piata de mai mult de 100 de ani. De la infiintare si pana in ziua de azi, echipa de profesionisti dezvolta permanent formulele de lapte praf pentru fiecare etapa de crestere a copilului de pana la 3 ani. Este cel mai comercializat lapte praf la ora actuala deoarece este  bio si are in compozitie, pe langa acizii grasi de Omega 3 si Omega 6, Bifido culturile atat de importante in dezvoltarea sistemului imunitar si o intreaga gama de vitamine, dozate si selectate special pentru a suplini cantitatile necesare si ideale de astfel de elemente in dieta copilului de pana la 3 ani.

Citeste si:   Explicatie

Pentru sugarii de peste 6 luni, Topfer ne recomanda lapte praf Topfer 2. Aceasta este formula speciala de continuare, ce se va administra odata cu inceperea alimentatiei mixte. Il puteti achizitiona, la cel mai mic pret de pe piata de la bebelusultau.ro. Cu un simplu click, pe langa alte produse destinate sugarilor, veti descoperi toate informatiile necesare aferente formulei de lapte praf de la Topfer 2. In plus, pe site puteti vedea modalitatea de preparare a acestuia si o lista cu numarul de mese de lapte praf pe care sugarul trebuie sa le aiba pe zi. Totusi, pentru o siguranta cat mai mare, este bine sa consultati si medicul pediatru in legatura cu numarul de mese si cantitatea de lapte praf pe care trebuie sa o consume copilul dupa 6 luni. Pe site exista formula standard de preparare a laptelui praf, insa, fiecare sugar are ritmul sau de dezvoltare si asimilare. Doar tu, ca mama, si medicul pediatru puteti stabili impreuna cat si cum sa ii administrati hrana.

Citeste si:   „Totul despre sex”

Spune si tu parerea...