Cutiile masive din plastic sunt recipiente utile pentru transportarea marfurilor care se pot varsa sau risipi, dar si a alimentelor care nu trebuie sa ia contact cu mediul si trebuie sa fie securizate cu capace plastic.
Sa ne gandim de exemplu la marmelada care se vinde la kilogram. In vremurile trecute era considerata bunatatea bunatatilor, iar oamenii sunt nostalgici uneori dupa gusturile din trecut. Cum altfel ar putea fi ea transportata la magazine, decat in cutii mari din plastic, prevazute cu capac ca insectele si gunoaiele sa nu deterioreze produsul?
Urmeaza branza de oaie. Nu vorbesc de bucatile acelea ambalate in pungi de plastic in vid si uscate, ci de branza untoase si suculenta, pastrata in zer.


Mai nou, magazinele alimentare care se respecta comerializeaza multe specialitati aduse de la ferme, care le imita pe cele de casa, cum ar fi:branza dulce, smantana grasa, urda sau unt de casa. Succesul strategiei depinde de:
-igiena trasportului, care se realizeaza prin cuplul: cutie mare plastic-capac plastic, dar si prin transportul cu masini frigorifice a produselor perisabile.
-servirea sau autoservirea igienica.
Acest sistem de comercializare ca si cel al vanzarii salatelor si altor mancaruri gata preparate in caserole din plastic a luat amploare spre bucuria gospodinelor, care muncesc mai putin si au mai mult timp pentru ele si pentru familie.
Se intelege ca transportul acestor bunatati antreneaza un mare numar de ambalaje. Vanzatorii desfac o cutie, ii pun capacul pentru o vreme, iar cand se termina marfa din ea, ratacesc capacul, asa se explica penuria de capace plastic si faptul ca nu cutiile se cumpara des, fiindca sunt foarte rezistente, ci capacele care se pierd.
In cutiile din plastic se pot transporta si obiecte de decor foarte fragile, ambalate judicios si, cu toate ca nu sunt afectate de microbi sau gaze, capacele se pun din motive de securizare a obiectelor.
Prin aceste ambalaje, producatorii si comerciantii primesc un ajutor de nadejde fiindca datorita lor reusesc sa asigure mobilitatea unor produse perisabile sau a unor obiecte extrem de fragile.
Spre deosebite de alte ambalaje, cele din plastic sunt rezistente, foarte usoare si nu produc raniri celor care le manevreaza.
De asemenea la fel de important este faptul ca dupa fiecare utilizare, ele pot fi spalate si igienizate foarte bine. Capacele cutiilor din plastic se inchid etans fiindca nu sunt improvizate, ci corespund unor dimensiuni standard.
Cel mai rezistent plastic se gaseste in produsele comercializate de magazinul online de ambalaje Schoellerallibert. Magazinul se pliaza pe nevoile clientilor si le face acestora oferte personalizate pentru a-i fideliza si a deveni colaboratori de cursa lunga.
In prezent, ambalajele din plastic sunt la mare cautare, deoarece:
-rezista in timp. Ambalajele bine intretinute pot fi functionale si 15 ani, spre deosebite de cele din lemn si din plastic, care se deterioreaza
-sunt usoare si pot fi curatate dupa fiecare transport. Cele din lemn nu pot fi spalate fiindca mucegaiesc, iar cele metalice se oxideaza.
-sunt usor manipulabile si nu produc raniri la incarcare-descarcare sau alte procese. Cele din lemn si metal pot rani grav degetele prin intepare sau taiere.

Spune si tu parerea...